MELANIJIN OTAC TEK DOBIO AMERIČKO DRŽAVLJANSTVO, A  SAD MU PRETI DEPORTACIJA: Trampov tast imao podebeli dosije u UDBI, bio pod istragom zbog ŠVERCA!
Foto: printscreen YT

novi SKANDAl u beloj kući

MELANIJIN OTAC TEK DOBIO AMERIČKO DRŽAVLJANSTVO, A SAD MU PRETI DEPORTACIJA: Trampov tast imao podebeli dosije u UDBI, bio pod istragom zbog ŠVERCA!

Planeta -

Kada je nedavno slovenački biograf prve dame Amerike Melanije Tramp prelistavao stotine imena u bazi podataka na UDBA Net, naišao je na ime njenog oca Viktora Knavsa.

Na spisku arhiva jugoslovenske tajne policije našao se muškarac, rođen istog dana, u istom mestu i čiji se roditelji zovu kao i roditelji oca Melanije Tramp, koji je nedavno postao američki državljanin.

Podaci su bili šifrovani, ali se navodi da je "osoba upisana u registar počinilaca krivičnih dela", u skladu s članovima 226 i 235 jugoslovenskog krivičnog zakona", piše američki list, i navodi da se prema izdanju zakona iz 1970, član 226 odnosio na nabavku, prodaju ili proizvodnju robe bez eksplicitne dozvole Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, krivična dela za koja je bila zaprećena kazna od maksimalno osam godina zatvora. Član 235 odnosio se na utaju poreza, uz maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora, zavisno od iznosa.

" U vreme kada se nekima ne dozvoljava trajni boravak i državljanstvo u SAD zbog policijskih dosijea u drugim zemljama, slučaj Viktora Knavsa zavređuje posebnu pažnju", piše Dejli bist.

Prema rečima Dejvida Leopolda, advokata u imigracionim sporovima, koji je ranije vodio Američko udruženje imigracionih advokata, ukoliko postoji presuda za utaju poreza, Knavsu bi mogao da bude uskraćeno izdavanje zelene karte , a sada bi na osnovu nje mogli i da mu oduzmu američko državljanstvo.

Knavsovi advokati u Sloveniji izjavili su da on, uprkos dosijeu u tajnoj policiji, nikada nije osuđivan, niti optuživan, te da protiv njega nije čak ni pokrenuta istraga zbog utaje poreza. Jedino je pokrenuta istraga zbog šverca.

Nekadašnje komšije u Sevnici, gde je živela porodica Knavs, izjavili su za Dejli bist da su Melanijini roditelji zbog posla putovali u Francusku, Italiju, Austriju i Nemačku, odakle su donosili lepe stvari kakve je malo ko mogao sebi da priuštu u Sevnici.

Viktor Knavs je radio kao vozač za tekstilnu fabriku "Jutranjka", kasnije je popravljao automobile i na kraju je osnovao vlastito preduzeće za prodaju automobila i delova koje je kupovao u inostranstvu.

"Njegova supruga i ćerke nosile su lepe stvari koje je Melanijina majka šila satima posle posla (skoro 30 godina je radila u lokalnoj tekstilnoj fabrici, gde je crtala i krojila dečje modele), Viktor je vozio "mercedes", porodica je provodila odmore u inostranstvu. Zbog toga me nimalo ne čudi što je UDBA proveravala porodicu", - izjavila je za Dejli bist Polona Kosak, 68-godišnja domaćica iz komšiluka.

Kurir.rs/Daily beast

Foto printscreen YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track