Najnovije vesti

SAMO JE NESTAO S RADARA U SIBIRU: Pronađen ruski helikopter u Irkutsku, poginula 3 pilota
Foto: Youtube/Printscreen

NESREĆA

SAMO JE NESTAO S RADARA U SIBIRU: Pronađen ruski helikopter u Irkutsku, poginula 3 pilota

Planeta

Ruski helikopter Mi-8 pronađen je srušen, dan nakon što je nestao sa radara u regionu Irkutska, a na mestu pada letelice nađena su tela tri poginula pilota, javlja Tas s, pozivajući se na izvor u regionalnoj službi za vanredne situacije.

"Tri tela su nađena na mestu pada helikoptera, što znači da su poginule sve tri osobe koje su se nalazile u letelicI", naveo je isti, neimenovani izvor, dodavši da je helikopter uništen prilikom pada.

 

Helikopter Mi-8, koji pripada aviokompanijI "Angara", nestao je juče, a pronađen je jutros u 06:30 sati po moskovskom vremenu, nakon čega je tamo upućen avion sa spasiocima.

Prema podacima regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije, helikopter se srušio 290 kilometara jugoistočno od grada Ust-Kut.

 

O rušenju helikoptera Mi-8 pokrenuta je krivična istraga, saopštila je Pres služba Kancelarije ruskog istražnog komiteta za saobraćaj istočnog Sibira.

Istraga je, navodi se u saopštenju, pokrenuta zbog kršenja pravila o bezbednosti vazdušnog saobraćajna.

 

Pres služba je dodala da istražitelji rade na utvrđivanju okolnosti nesreće.

Inače, helikopter je nestao da radara dok je bio u misiji izviđanja, a u njemu su se nalazile tri osobe zaposlene u "Angari", napominje ruska agencija.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...