FRAPANTNA ISPOVEST TINEJDŽERKE KOJA JE MESECIMA DROGIRANA I SILOVANA: Terao me je da nosim PSEĆU OGRLICU i da ga zovem GOSPODARU (VIDEO)
Foto: Printctscreen/Twitter

šok

FRAPANTNA ISPOVEST TINEJDŽERKE KOJA JE MESECIMA DROGIRANA I SILOVANA: Terao me je da nosim PSEĆU OGRLICU i da ga zovem GOSPODARU (VIDEO)

Planeta -

Američka tinejdžerka oteta 2013. dok se vraćala kući iz škole prvi put je progovorila o užasima koje je doživela dok je bila prepuštena na milost i nemilost izopačenom čoveku, koji ju je primoravao da nosi pseću ogrlicu i da ga oslavljava sa "gospodaru".

Ebigejl Ebi Ernandez je imala 14 godina kad ju je Nejt Kibi oteo u Konveju (američka savezna država Nju Hempšir) i zatvorio u metalni kontejner, gde ju je devet meseci drogirao, silovao i psihički maltretirao.

Devojka, koja danas ima 19 godina, kaže da joj je mučitelj stavio električnu ogrlicu za pse kako ne bi vrištala i rekao joj je da će se kontejner, koji je postavio na svom imanju, 30-ak kilometara od mesta gde ju je oteo, zapaliti ukoliko pokuša da pobegne, ili ako neko proba da je spase.

Da bi joj demonstrirao da ogrlica radi, primorao ju je da vrisne.

"Malo sam povisila glas i drmnula me je struja. "Eto, sad si videla kakav je osećaj", rekao mi je", ispričala je Ebi.

Ona kaže da je uverena da ju je posmatrao sve vreme, zato što je kamera stalno "svetlela". Koristila je psihološke taktike da bi ostala živa, pa se, između ostalog, zbližila sa svojim mučiteljem.

Osim ogrlice, Kibi je koristio i elektrošok pištolj da bi je naterao na poslušnost.

Jednom prilikom joj je naredio da napiše pismo s dezinformacijama porodici u nadi da će policija prekinuti potragu za nestalom devojčicom. Ona je veštakim noktima urezala njegovo ime i registarski automobila na papiru, ali je on video tragove i kaznio je elektrošok pištoljem.

Lorin Mandej, devojka koju je upoznao na internetu i koja nije ništa znala o otmici, nehotice je pomogla Ebi, pošto je uhvaćena kako plaća lažnim novcem koji joj je on dao i upozorila ga da policija dolazi. Kibi se uplašio i pustio Ebi. Dvadesetog jula 2014, posle devet meseci zatočeništva, Ernandez se konačno vratila kući.

Kibi, koji je radio za mašinom u dve fabrike oružja i koga su komšije opisale kao "zaluđenika za oružje", uhapšen je posle nedelju dana, a u maju 2016. izjasnio se da je kriv za otmicu, silovanje i druge zločine. Osuđen je na 45-90 godina zatvora.

"Znaj da zbog tebe poštujem slobodu i uživam u životu. Sada gledam sunce i svež vazduh drugačijim očima", rekla mu je na suđenju.

Kurir.rs/ABC njuz

Foto: Printscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja