NOVE SANKCIJE SAD RUSIJI: Moskva poručila da će odgovoriti na ekonomske pritiske Amerike!
Foto: Profimedia

na udaru fizička lica i devet organizacija

NOVE SANKCIJE SAD RUSIJI: Moskva poručila da će odgovoriti na ekonomske pritiske Amerike!

Planeta -

SAD uvode sankcije protiv tri fizička lica i devet organizacija zbog ulaska Krima u sastav Rusije i situacije u Donbasu, saopštio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za Ukrajinu Kurt Volker.

„SAD uvode finansijske sankcije zbog Krima i Donbasa…. Sankcije su uvedene protiv tri fizička lica i devet organizacija koja podržavaju pokušaje Rusije da integriše Krimski region Ukrajine putem privatnih investicija i privatizacionih projekata ili koja su umešana u kršenja ljudskih prava“, rekao je Volker novinarima.

On nije naveo imena onih koji će se naći na sankcionom spisku.

U tekstu o uvođenju novih sankcija, koji će objaviti Ministarstvo finansija SAD, prvi put će biti navedeno da odgovornost za dešavanja u Donbasu leži na Rusiji, kazao je Volker.

Specijalni izaslanik SAD je ubeđen da Rusija i dalje odbija da realizuje Minske sporazume. Između ostalog, ona još nije povukla svoje snage sa istoka Ukrajine. Zbog toga Amerika namerava da izvrši ekonomski pritisak na Rusiju kako bi ubrzala rešavanje problema.

Član Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Oleg Morozov je obećao da će Rusija reagovati na nove američke sankcije. Trgovinsko-ekonomski odnosi između dve zemlje će se sigurno smanjiti, poručio je on.

„Odgovorićemo. Takve akcije neće ostati bez reakcije. Tim pre što se ništa novo oko Krima ne dešava. Sankcije u značajnoj meri imaju demonstracioni karakter“, rekao je Morozov. On je izjavio da će „američke sankcije imaju karakter političke osvete“.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track