Najnovije vesti

STEJT DEPARTMENT: Rusiji prete nove sankcije zbog afere Skripalj!
Foto: Profimedia

NOVA PRETNJA

STEJT DEPARTMENT: Rusiji prete nove sankcije zbog afere Skripalj!

Planeta

Rusija nije ispunila uslove koje su postavile SAD posle trovanja dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji i zbog toga joj prete nove američke sankcije, saopštio je Stejt department.

"Stejt department je danas obavestio Kongres da nije u stanju da potvrdi da li je Rusija ispunila uslove predvidjene američkim zakonom iz 1991. godine o hemijskom oružju", izjavila je portparolka američke diplomatije Heder Noert.

Zakon predvidja nove ekonomske sankcije Rusiji posle prve serije kaznenih mera uvedenih u avgustu. Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronadjeni su 4. marta u nesvesnom stanju u engleskom gradu Solzberiju. Nedeljama su bili u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja, navodeći da je u napadu korišćen novičok, nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe.

Ta afera je izazvala diplomatsku krizu izmedju Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je proteran veliki broj diplomata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...