DEČAK (5) IZ ČEČENIJE KOJI RADI 4.000 SKLEKOVA UŠAO U GINISOVU KNJIGU: Mališan o kome priča svet oborio sve rekorde! Pogledajte OVU NADLJUDSKU SNAGU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

ZVANIČNO REKORDER

DEČAK (5) IZ ČEČENIJE KOJI RADI 4.000 SKLEKOVA UŠAO U GINISOVU KNJIGU: Mališan o kome priča svet oborio sve rekorde! Pogledajte OVU NADLJUDSKU SNAGU! (VIDEO)

Planeta -

Dečak (5) iz Čečenije, Rahim Kurijev, postao je svetska zvezda jer je uradio 4.105 sklekova za dva sata i 26 minuta. On je sada i zvanično jeušao u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji može da uradi najviše sklekova.

Dečak, kog zovu i čečenski Švarceneger, prošle nedelje je pred komisijom ruske Ginisove knjige pokušao da ozvaniči svoj raniji, nepriznati rekord od 4.105 sklekova, koje je uradio za dva sata i 25 minuta.

Pred komisijom ih je uradio malo manje, ali je ipak uspeo da obori rekord.

On je uradio 3.202 skleka za dva sata i 30 minuta i pritom oborio ukupno šest svetskih rekorda.

Maratonski poduhvat posmatrao je i čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je dečaku odmah nakon postizanja rekorda srdačno čestitao.

Rekordi Rahima Kurijeva

1. uradio 1.000 sklekova za najkraće vreme - 40 minuta i 57 sekundi 2. uradio 2.000 sklekova za najkraće vreme - 1 sat, 30 minuta i 47 sekundi 3. uradio najveći broj sklekova za sat - 1.419 4. uradio najveći broj sklekova za dva sata - 2.559 5. uradio 3.000 sklekova za najkraće vreme - 2 sata, 22 minuta i 9 sekundi 6. uradio 3.202 skleka za najkraće vreme - 2 sata i 30 minuta

"Ni trenutka nisam sumnjao da ćeš uspeti da ponoviš taj sjajan poduhvat u prisustvu komisije ruske Ginisove knjige", rekao je Kadirov.

On je dodao da je Rahim za Čečene i celu Rusiju odavno postao rekorder.

foto: Printscreen/ Twitter

Kadirov je ranije nagradio malog Rahima i njegovog oca. Uručio im je ključeve novog "mercedesa" C-klase kako bi otac mogao da vozi sina na treninge bez plaćanja taksija!

Kurir.rs/ Ria novosti

Foto: Printscreen/ Youtube i Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track