OVAKO PROLAZE ONI KOJI NAPADNU RUSIJU: Posle pretnji američkog ambasadora, Zaharova izložila slike koje govore sve (VIDEO)
Foto: Screenshot, Zoran Šaponjić

Brutalno

OVAKO PROLAZE ONI KOJI NAPADNU RUSIJU: Posle pretnji američkog ambasadora, Zaharova izložila slike koje govore sve (VIDEO)

Planeta -

Jezik pretnji nedavno je postao zaštitni znak američke spoljne politike, kaže Marija Zaharova

Prema njenim diplomate, Ministarstvo spoljnih poslova je primilo mnoge zahteve građana da komentariše izjavu američkog ambasadora u Rusiji Džona Hantsmana, koje je dao tokom posete nosačima aviona u Mederanu.

On je rekao da svako od ovih brodova predstavlja "sto hiljada tona međunarodne diplomatije i pokazao Rusiji da treba da prestane da ako se nada boljim odnosima sa Sjedinjenim Državama, trebalo bi da prestane da destabilizuje situaciju širom sveta", podsetila je Zaharova.

"Htela bih da podsetim ambasadora da je Rusija u svojoj vekovnoj istoriji primila mnogo sličnih pretnji, koje su pokazale kao jalove. Evo male lekcije“, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

U konferencijskoj sali MSP Rusije pokazane su slike iz, Domovinskog rata 1812. i Velikog domovinskog rata 1941, Poljsko-litvanska intervencija s početka 17. veka i bitke kod Poltave.

Kurir.rs/FRN Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja