Najnovije vesti

KIM OTIŠAO IZ RUSIJE RANIJE NEGO ŠTO JE PLANIRANO: Odao počast ruskim vojnicima i ušao u svoj blindirani voz! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP Alexander Khitrov

kraj samita

KIM OTIŠAO IZ RUSIJE RANIJE NEGO ŠTO JE PLANIRANO: Odao počast ruskim vojnicima i ušao u svoj blindirani voz! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Lider Severne Koreje Kim Džong-un napustio je Vladivostok i krenuo put Pjongjanga, četiri sata ranije nego što je planirano.

Kima su ispratili ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije i Arktika Aleksandar Kozlov, zamenik ministra poljnih poslova Igor Morgulov, ambasador Rusije u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora i guverner Primorskog regiona Oleg Kožemjako.

foto: AP Alexander Khitrov

On je u prisustvu ruskih zvaničnika položio cveće, odajući počast vojnicima Rusije koji su poginuli na Pacifiku.

 

Državna agencija Severne Koreje KCNA izvestila je da je prvi sastanak Kima i predsednika Rusije Vladimira Putina bio "dirljiv" i da je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Kim je izjavio na sastanku s Putinom da će mir i bezbednost na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od budućeg stava SAD, prenela je severnokorejska državna agencija KCNA.

foto: AP Alexander Khitrov

"Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima između Severne Koreje i SAD", citirala je KCNA Kimove reči.

 

Agencija je takođe prenela da su se Rusija i Severna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mere u više oblasti kako bi unapredile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP Alexander Khitrov

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...