PREDSTAVLJA SE KAO POBOŽNI HRIŠĆANIN, A SADA JE AMERIČKI KONGRESMEN ZGROZIO SVET: Bez silovanja i incesta ne bi bilo čovečanstva! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

bolesno

PREDSTAVLJA SE KAO POBOŽNI HRIŠĆANIN, A SADA JE AMERIČKI KONGRESMEN ZGROZIO SVET: Bez silovanja i incesta ne bi bilo čovečanstva! (VIDEO)

Planeta -

Kongresmen Stiv King dobio je žestoke kritike medija kada je izjavio da čovečanstvo ne bi postojalo bez silovanja i incesta.

"Šta ako smo se vratili kroz sva porodična stabla i samo obrisali one ljude koji su bili proizvodi silovanja ili incesta? Da li bi bilo preostalog stanovništva na svetu da smo to uradili?", rekao je King na sastanku konzervativnog kluba Vestsajd u predgrađu Des Moinesa u sredu.

"S obzirom na sve ratove i sva silovanja i pljačke koji su se odigrali, znam da ne mogu potvrditi da nisam deo toga", dodao je kontroverzni kongresmen.

King, pobožni katolik, pokušavao je da objasni zašto se protivi izuzecima za silovanje i incest u zakonima protiv pobačaja koji je predložio u Kongresu, tvrdeći da čak i ako se začeće dogodi pod lošim okolnostima, produkt toga je ipak osoba.

"Nije beba kriva za greh oca ili majke", rekao je publici oko 50 ljudi na

sastanku za doručak.

Međutim, za nekoliko sati Kingove primedbe bile su nacionalne vesti, a komentatori na internetu tvrdili su da su odraz cele Republikanske stranke i predsednika Donalda Trampa.

Ovo nije prvi Kingov skandal. U januaru su mu oduzeti svi zadaci u odboru nakon što ga je Njujork Tajms citirao kako brani "belu nadmoć". King tvrdi da su ga pogrešno citirali.

U junu 2018. izazvao je ogorčenje izjavom protiv migranata. Tada je rekao da Zapad "ne može obnoviti našu civilizaciju sa tuđim bebama."

Kurir.rs/RT

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja