KRALJEVSKA POSETA: Princ Vilijam i Kejt u Pakistanu prvo obišli školu za devojčice! Evo kako je Kejt odala posebnu počast princezi Dajani! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ODUŠEVILI

KRALJEVSKA POSETA: Princ Vilijam i Kejt u Pakistanu prvo obišli školu za devojčice! Evo kako je Kejt odala posebnu počast princezi Dajani! (VIDEO)

Planeta -

ISLAMABAD - Britanski princ VIlijam i njegova supruga Kejt počeli su danas petodnevnu posetu Pakistanu, uz svečani doček i jake bezbednosne mere.

Kraljevski par je prvo posetio školu za devojčice u glavnom gradu Islamabadu, a potom je obišao obližnji nacionalni park na brdima Margala.

Vlasti su rasporedile više od 1.000 policijskih i vojnih snaga koje se brinu o sigurnosti kraljevskog para.

Vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, koji su snažni zagovornici ženskog obrazovanja, dočekali su nastavnici i deca u ženskoj skoli. Kejt je u kraljevskoplavoj tradicionalnoj kurti i pantalonama sedela sa decom u učionici, dok se princ Vilijam rukovao sa učiteljicom.

foto: Profimedia

Prema godišnjem izveštaju Ujedinjenih nacija, 27 odsto devojčica u Pakistanu pohađa srednju školu, dok većina napušta osnovnu školu posle sedam godina školovanja.

Princ Vilijam i Kejt razgovarali su i s premijerom Pakistana, Imranom Kanom, ali detalji tog susreta još nisu saopšteni.

Inače, novinari koji izveštavaju o britanskoj kraljevskoj porodici kažu da je odluka kraljice Elizabete II da pošalje Vilijama i Kejt u tako važnu posetu izraz njenog velikog poverenja u njih dvoje.

Takođe primećuju da je Kejt odala posebnu počast princezi Dajani, Vilijamovoj majci, time što je izabrala plavu toaletu za početak posete Pakistanu - sličnu onoj u kojoj je tu zemlju posetila upravo princeza Dajana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track