Najnovije vesti

OVO SU ŠAMPIONI LAŽNIH VESTI: Navodni masakr Kurda u Siriji američka mreža ilustrovala snimkom sa vojnog poligona u SAD!  (VIDEO)
Foto: Screenshot

ABC Njuz

OVO SU ŠAMPIONI LAŽNIH VESTI: Navodni masakr Kurda u Siriji američka mreža ilustrovala snimkom sa vojnog poligona u SAD! (VIDEO)

Planeta
13:17h

ABC Njuz je pre dva dana više puta emitovao šokantne snimke navodno iz Sirije koji prikazuju borbu između sirijskih Kurda i turskih trupa.

Izveštaj i snimci opisani su šokantnim jezikom, cilj je bio da isprovocira publika. Voditelj ABC Njuza Tom Lamas emitovao je navodno šokantne snimke, tvrdeći da pokazuje žestok turski napad na kurdske civile.

Međutim, postoji vrlo veliki problem. Snimci su 100 odsto lažni…. to se nikada nije dogodilo.

Snimci koje je emitovao ABC Njuz potiču iz noćne demonstracije mitraljeza na strelištu Nob Krik Gan u Vest Pointu u Kentakiju. Zapanjujući slučaj propagande prvi je provalio Tviter korisnik PolishPatriot.

Opet, ovaj snimak je 100 odsto lažan. Novinarka Vašington Egzaminer Beket Adams je nazvala ABC i pitala ih šta se događa.

„Skinuli smo snimak koji je juče bio emitovan na Vold njuzu, a dan kasnije i na Dobro jutro Ameriko, a koji je navodno sa sirijske granice odmah nakon što su pokavio problem sa njegovom autentičnošću “, rekao je predstavnik mreže novinama. „ABC Njuz žali zbog greške.“

"Budimo jasni u vezi s tim. Ovo je ABC Internešenel Njuz koje koristi snimke sa izložbe oružja u Kentakiju i prenosi ih kao snimke napada u Siriji. To nije greška", kažu na portalu "Conservativetreehouse".

Ovaj snimak je pregledalo nekolio urednika pre emitovanja. Ovo nije jednostavna greška pogrešnih snimaka…. ABC Njuz je namerno uhvaćen da stvara "lažne vesti".

Kurir.rs/conservativetreehouse Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...