BLAM KARLE DEL PONTE SVI PAMTIMO, ALI IMA TU JOŠ BISERA Ovo su smešni padovi lidera, mnogi su poklekli na istom mestu!
Foto: Youtube/Printscreen

korak po korak

BLAM KARLE DEL PONTE SVI PAMTIMO, ALI IMA TU JOŠ BISERA Ovo su smešni padovi lidera, mnogi su poklekli na istom mestu!

Planeta -

Kamere prate svaki korak svetskih lidera, pa tako uhvate i neslavne trenutke.

U sredu uveče se tako nemačka kancelarka Angela Merkel saplela prilikom izlaska pred govornicu u Berlinu, a potom je i pala.

Stoga, podsetimo se još zanimljivih padova političara i drugih javnih ličnosti koji su privukli najviše pažnje javnosti.

1. Ministar privrede Nemačke Peter Altmajer u oktobru je pao sa bine na "Digitalnom samitu" u Dortmundu, nakon čega je hospitalizovan.

Posle izlaganja pao sa bine pravo na lice kada je promašio stepenice, zbog čega je nakratko ostao bez svesti i zadobio ozbiljnu povredu nosa.

2. Snimak koji se i dalje prepričava na našim prostorima prikazuje nekadašnju glavnu tužiteljku Haškog tribunala Karlu del Ponte.

Dok je izlazila iz zgrade u Sarajevu strovalila se niz stepenice na glavu.

3. Bivši američki predsednik Barak Obama bio je dosta energičan pa ne čudi da je često trčeći išao ka govornicama ili se užurbano spuštao niz stepenice predsedničkog aviona.

Zato se više puta saplitao, što možete videti u sledećim snimcima. Ipak, posle svakog pada ili proklizavanja bi se nasmejao.

4. Da izlazak iz predsedničkog aviona nije jednostavan posao pokazuje i sada već legendarni snimak iz 1975. godine kada se predsednik Džerald Ford sjurio niz stepenike.

Tada je tvrdio da je poklekao zbog povrede kolena.

5. Bivša američka sekretarka Hilari Klinton imala je drugi problem. Ona se pri ulasku u avion, nakon posete Jemenu, bez muke popela, ali je na samom kraju zapela i poletela.

Osim toga, 2018. godine tokom posete Indiji su joj strme stepenice pravile velike probleme, pa je pala čak dvaput, a sve vreme su dva muškarca morala da je pridržavaju.

Stepenice, pogotovo one aviona predsedničkog aviona "Er for 1" uvek su bile jedan od najvećih neprijatelja mnogih svetskih lidera.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track