NIJE NAPUŠTALA STAN 3 NEDELJE, ALI JE DOBILA KORONU: Ovo nije kao grip, već potpuno drugačije čudovište
Foto: Facebook/Rachel Brummert

AMERIKA

NIJE NAPUŠTALA STAN 3 NEDELJE, ALI JE DOBILA KORONU: Ovo nije kao grip, već potpuno drugačije čudovište

Planeta -

Rejčel Bramert iz Šarlota, američkoj državi Severna Karolina bila je tri sedmice u samoizolaciji, a prošlog četvrtka saznala je da je obolela od korona virusa.

Rejčel je za WCNC rekla da je bila u samoizolaciji jer boluje od autoimune bolesti, zbog čega je posebno izložena riziku od zaraze.

Zbog svoje osnovne bolesti, autoimunog poremećaja, Rejčel je tokom karantina preduzimala sve mere opreza. Držala se podalje od drugih, te je imala kontakt samo sa mužem, koji je spavao u odvojenoj sobi, apotekarom i ženom koja joj je jednom donela namirnice, otkrila je.

Ali uprkos ovim merama, nesrećna žena je prošle nedelje počela da primećuje simptome Covid-19 bolesti a nakon osnovne anamneze i testa utvrđeno je da je obolela od korone.

Ona veruje da se zarazila dodirnuvši kese sa hranom koje su joj bile isporučene.

"Jedva da sam imala kontakt, nisam je ni dodirnula", rekla je Rejčel govoreći o ženi koja joj je donela naručene namirnice.

Dodala je da nije nosila rukavice dok je preuzimala kese.

Osim žene koja je dostavljala namirnice, Rejčel je imala kratak kontakt sa apotekarima kada je poslednji put napustila kuću pre tri nedelje. Takođe je otkrila da dobija poštu na svakih nekoliko dana, ali kada je pruzima uvek nosi rukavice. Dodala je da nije naručivala hranu.

"Bolovala sam od gripa, ali ovo nije kao grip. Ovo je potpuno drugačije čudovište", kaže Rejčel.

U SAD je do sada od korona virusa preminulo više od 22.000 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug/Daily Mail

Foto: Facebook/Rachel Brummert

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track