SUKOB GUVERNERA NJUJORKA I PREDSEDNIKA SAD! Tramp poručio: Kuomo treba manje da se žali i da počne da radi
Foto: EPA/Peter Foley, EPA / Doug Mills / POOL

pandemija korone

SUKOB GUVERNERA NJUJORKA I PREDSEDNIKA SAD! Tramp poručio: Kuomo treba manje da se žali i da počne da radi

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp i guverener Njujorka Endrju Kuomo sukobili su se oko sprovođenja masovnog testiranja na korona virus, pošto je Kuomo rekao da savezna vlada mora više da pomogne po tom pitanju, a Tramp odgovorio da guverner treba da prestane da se žali i "počne da radi".

Prašina se podigla tokom brifinga za novinare demokratskog guvernera, koji je rekao da savezna vlada čini premalo kako bi pomogla saveznim državama da ponovo pokrenu ekonomije, pogođene korona virusom.

Kuomo je rekao da savezna vlada ne može samo da kaže da su države odgovorne za testiranje.

"Ne možemo to da uradimo bez savezne pomoći", rekao je guverner Njujorka.

U roku od pola sata, oglasio se Tramp, koji je Kuomu poručio da bi trebalo da više vremena provodi "radeći", a manje "žaleći se", prenosi AP.

"Idite tamo i obavite posao. Prestanite da pričate!", naveo je Tramp na Tviteru.

Republikanski predsednik je rekao da je savezna vlada obezbedila respiratore i više hiljada bolničkih kreveta za Njujork, ali je Kuomo, kako navodi AP, delovao nezadovoljno.

Nakon što je jedan novinar pročitao guvereneru Trampove poruke na Tviteru, Kuomo je upitao Trampa: "Koliko puta želite da vam zahvalim? Zahvaljujem vam, jer radite svoj posao", rekao je Kuomo.

SAD imaju najveći broj zaraženih i preminulih od posledica korona virusa u svetu, a žarište pandemije u toj zemlji je Njujork, sa 233.951 obolelim i 17.131 žrtvom.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track