UBI GA SLAVLJENIČKI METAK: Za Jordanca tek puštenog iz zatvora doček rođaka bio koban! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Screenshot

tuga

UBI GA SLAVLJENIČKI METAK: Za Jordanca tek puštenog iz zatvora doček rođaka bio koban! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Jordanac je upucao svog rođaka na severu Jordana na dan kada je nesrećni čovek pušten iz zatvora.

Video koji je u utorak kružio društvenim medijima, prikazuje kako je ubijen Sari Salem Vardat (46) dok je išao prema svojoj kući sa velikim brojem rođaka i prijatelja koji su ga dočekali posle izlaska iz zatvora.

Policija i članovi porodice potvrdili su da se incident dogodio u ponedeljak, a strelac je identifikovan kao daleki rođak žrtve Ahmad Salamah Vardat.

U videu, Sari stiže u plavom automobilu dok ga rođaci dočekuju pucnjavom. Sari izlazi iz automobila i prilazi mu Ahmad, koji diže pištolj prema nebu. Čini se da se oružje dva puta zaglavi pre nego što Ahmad opali metak, nakon čega se čini da se ponovo zaglavljuje pre nego što ispali šest hitaca u vazduh. Onda dok njih dvojica koračaju, čini se da se Ahmad ima problema sa pištoljem i ispaljuje još jedan hitac prema Sariju, koji odmah pada na put.

Incident se dogodio u gradu Amravah, oko 100 kilometara severno od glavnog grada, Amana, blizu granice zemlje sa Sirijom. U njemu živi otprilike 9.000 stanovnika grada većinom je iz istog klana Vardat.

Sari, otac petogodišnjeg deteta, izdržavao je osmomesečnu zatvorsku kaznu zbog nošenja nelicenciranog oružja i odupirao se hapšenju, kako kažu policajci i rođaci, i pušten je dve nedelje ranije u skladu sa posebnim državnim merama u borbi protiv širenja koronavirusa u Jordanu.

Strelac je priveden i verovatno će se suočiti sa optužbom za ubistvo, saopštila je policija.

Kurir.rs/Al Džazira Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track