SLEDE NEPOTREBNA PATNJA I SMRT! Evo šta brine i na šta upozorava jedan od najuglednijih svetskih IMUNOLOGA!
Foto: EPA/SARAH SILBIGER / POOL

bez dlake na jeziku

SLEDE NEPOTREBNA PATNJA I SMRT! Evo šta brine i na šta upozorava jedan od najuglednijih svetskih IMUNOLOGA!

Planeta -

Direktor Nacionalnog instituta SAD za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči kaže da će upozoriti federalne vlasti na posledice naglog početka rada privrede.

Kako navodi, upozoriće ih da će "nepotrebna patnja i smrt" biti rezultat naglog ponovnog početka rada privrede uprkos toku pandemije.

Taj vodeći stručnjak radne grupe Bele kuće za borbu protiv koronavirusa govoriće o tome u odboru Senata Kongresa SAD za zdravstvo.

U i-mejlu "Njujork tajmsu", Fauči je rekao da će njegova glavna poruka biti o opasnosti od naglog popuštanja ograničenja uvedenih zbog pandemije.

"Ako se preskoče provere navedene u uputstvu koje smo izdali, preti nam ponovno izbijanje zaraze širom SAD", napisao je Fauči.

Podvukao je da "to ne samo da će rezultirati bespotrebnom patnjom i smrću, već će nas odvratiti od povratka u normalan život".

Fauči je u sukobu s predsednikom SAD Donaldom Trampom, koji požuruje guvernere saveznih država da ukinu ograničenja rada privrede i da povuku naredbe građanima da ne izlaze iz kuća, što je sve u SAD rešeno različito, od države do države.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track