Najnovije vesti

ISPRAVKA BIL GEJTS NIJE NAJAVIO NOVU PANDEMIJU ZA 2025. GODINU: Osnivač Majkrosofta govorio je o najgorem scenariju
Foto: EPA/Gian Ehrenzeller

milijarder poručio

ISPRAVKA BIL GEJTS NIJE NAJAVIO NOVU PANDEMIJU ZA 2025. GODINU: Osnivač Majkrosofta govorio je o najgorem scenariju

Planeta
13:30h

Iako se u medijama pojavila informacija, koju je i naš portal preneo, da je osnivač Majkrosofta Bil Gejts gostujući u popularnoj emisiji "Lejt šou" , najavio novu pandemiju, koja bi mogla da pogodi svet za pet godina, to zapravo nije istina.

Mediji su preneli da je Gejts najavio "Pandemiju 2" i da će to biti bioteroristički napad, koji će prema njegovim procenama biti izveden negde 2025. godine, međutim, ali to ne odgavara istini.

Dakle, osnivač Majkrosofta nije najavio novu pandemiju, niti bioterorizam, već je govorio o najgorem scenariju. Takođe, Gejts u intervjuu nije kazao da će se pandemija desiti 2025. godine.

Otkako je počeo da se povlači iz uprave "Majkrosofta" Gejts je počeo da se bavi humanitarnim radom i 2000. godine je sa suprugom Melindom osnovao fondaciju koja je posvećena vakcinisanju dece u regionima u kojima dečja paraliza još nije iskorenjena, prenosi Sputnjik.

Gejts, čija je fondacija angažovana na pronalasku vakcine protiv korona virusa, osvrnuo se i na aktuelnu pandemiju:

"Zbog korona virusa živećemo ovako do leta. Ali do tog perioda biće nam potrebno čudo. Efekat vakcine možemo videti tek kasnije. Plašim se da se prava korist može videti tek za dve godine - na leto. Niko ne dobija već svi gubimo".

Podsetimo, Bil Gejts je mnogo pre korone upozoravao da nam dolazi nova pandemija i da nismo spremni za nju.

"Nova pandemija nam dolazi i umesto da se pripremimo za to kao rat, pretvaramo se da se ništa ne događa “, poručio je Gejts, ali još 2015. godine otkrivajući svoje predviđanje neposrednog zdravstvenog čudovišta koje će uskoro "uništiti planetu".

Najbogatiji čovek na svetu, vlasnik Majkrosofta poznat je po svojim "proročanstvima", od kojih su se mnoga obistinila. Prema njegovim rečima, za čovečanstvo sada nije najbitniji tehnološki napredak, već globalna zdravstvena pandemija koja bi mogla ubiti preko 30 miliona ljudi za šest meseci.

"Nismo spremni" rekao je Gejts tokom diskusije o pretnjama zdravlju koje su predstavljale vlasti Masačusets Medikal Asosijenšensa i Nju Ingland Žurnal of Medisine.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...