TRAMP O PROTESTIMA U VAŠINGTONU: Mnogo manja gužva nego što se očekivalo!
Foto: EPA / Yuri Gripas/ABACA / POOL

oglasio se

TRAMP O PROTESTIMA U VAŠINGTONU: Mnogo manja gužva nego što se očekivalo!

Planeta -

Na ulicama gradova širom SAD protestuju stotine hiljade građana protiv policijske brutalnosti, a predsednik Donal Tramp o svemu tome ima malo drugačije mišljenje tvrdeći da je u Vašingtonu "manja gužva nego što bi se to očekivalo".

"Mnogo manja gužva u Vašingtonu nego što se očekivalo. Nacionalna garda, Tajna služba i policija Vašingtona rade fantastičan posao. Hvala vam", tvitovao je Trump, opisujući ono što se duže od 10 dana dešava na američkim ulicama.

Građani, revoltirani njegovim tvitovima, odgovorili su postavljanjem snimaka i fotografija američkih ulica koje su preplavljene demonstrantima.

"Više je ljudi nego na njegovoj inauguraciji", kometarisao je jedan od tviteraša.

Tramp je optužio i televizije CNN i MSDNC da su "potpirivale vatru" kod demonstranata uz opasku da je sreća što imaju vrlo malu publiku.

"Zakon i red", napisao je Tramp, a mnogi građani su to propratili komentarima, od onih uvredljivih kao što je "Glup i gluplji" do ozbiljnih kritika i rasprava.

Protesti su uglavnom protekli bez incidenata. Demonstranti su uglavnom mirno šetali uz muziku, osim u Sijetlu gde se policija sukobila s učesnicima protesta.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja