MADUROV SARADNIK, KOLUMBIJSKI BIZNISMEN UHAPŠEN PO POTERNICI SAD: Sleteo na ostrvo da dospe gorivo i završio s lisicama!
Foto: Youtube prtscr / RED MAS Noticias

Aleks Sab

MADUROV SARADNIK, KOLUMBIJSKI BIZNISMEN UHAPŠEN PO POTERNICI SAD: Sleteo na ostrvo da dospe gorivo i završio s lisicama!

Planeta -

Vlasti države Zelenortska ostrva uhapsile su, postupajući po američkoj poternici, kolumbijskog biznismena Aleksa Saba, optuženog za koruptivne poslove s vladom Venecuele.

Sabova advokatica Marija Dominges potvrdila je hapšenje, ali je odbila da iznese druge detalje.

Izvor upoznat sa situacijom rekao je da je Sab uhapšen na Zelenortskim ostrvima u Atlantskom okeanu kada je njegov avion sleteo da dospe gorivo na povratku iz Irana.

Sab je privukao pažnju američkih vlasti pre nekoliko godina posle sklapanja brojnih ugovora s vladom socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura, protivnika SAD.

Tužioci američke savezne države Florida prošle godine su podigli optužnicu protiv Saba za pranje novca, povezano s navodnom šemom podmićivanja u projektu razvoja socijalnog stanovanja u Venecueli koji nikad nije realizovan.

foto: AP / Ariana Cubillos

Sab je i pod sankcijama administracije predsednika SAD Donalda Trampa zbog navodnog korišćenja mreže kompanija širom sveta, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Hongkongu, Panami, Kolumbiji i Meksiku, za sakrivanje ogromnih profita od ugovora za hranu, sklapanih po znatno višim cenama od realnih, uz mito.

Američki zvaničnici u privatnim razgovorima dugo opisuju Saba kao veoma bliskog Maduru, ali se to ne pominje u sudskim dokumentima i predsednik Venecuele do sada nije optužen za korupciju.

SAD su nedavno podigle optužnicu protiv Madura za narkoterorizam.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube prtscr / RED MAS Noticias

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track