OD OVIH RUSKIH MANEVARA ZAPAD BOLI GLAVA: Vežbali odmazdu posle napada NATO, pola Evrope im u dometu (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA

opasno

OD OVIH RUSKIH MANEVARA ZAPAD BOLI GLAVA: Vežbali odmazdu posle napada NATO, pola Evrope im u dometu (VIDEO)

Planeta -

Ruska vojska je sprovela opsežne vežbe za masovne raketne udare iz svojih sistema Iskander u regionu Kalinjingrada, na granicama zapadne Evrope, kao odgovor na vežbe NATO-a u obližnjem Baltičkom moru.

„Kao deo unapred planiranih aktivnosti borbene obuke za snage Baltičke flote u Kalinjingradskoj oblasti, taktički raketni sistemi, Iskandar, izvodili su vežbe uživo da bi pokrenuli zapaljive konvencionalne raketne napade“, saopšteno je iz direkcije za orijentaciju ruske vojske u zapadnom vojnom regionu. Ruska vojska je potvrdila da su ove borbene vežbe izvedene "kao odgovor na mornaričke vežbe koje je NATO u Baltičkom moru izveo pod imenom (Baltops 2020)".

Ruske raketne borbene jedinice tajno su otišle u vatrenu zonu, gde su izvodile vežbe obuke, a snage su uspostavljale pojedinačne i kolektivne centre za lansiranje i stavile elektronske lansere na ciljeve koji oponašaju neprijateljske raketne sisteme, aerodrome, zaštićene baze i virtuelne komandne centre za neprijateljske snage.

Potom se ruska vojska vežbala moguću odmazdu promenom neposrednih, uzimajući u obzir reakcije neprijatelja.

Ruska vojska saopštila je da je „više od 200 oficira učestvovalo u tim vojnim vežbama, a korišćeno je oko 20 raketa i specijalne opreme“.

Kurir.rs/Almasdr Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track