MALA KRISTIN JE UZALUD ČEKALA OCA, ON NEĆE DOĆI NA ROĐENDAN: Objavljen snimak brutalnog ubistva Afroamerikanca u Atlanti
Foto: Twitter/Omar Jimenez, Facebook/RAYSHARD BROOKS

tuga

MALA KRISTIN JE UZALUD ČEKALA OCA, ON NEĆE DOĆI NA ROĐENDAN: Objavljen snimak brutalnog ubistva Afroamerikanca u Atlanti

Planeta -

Rejšard Bruks je ubijen dan pre nego što je planirao da proslavi rođendan svoje ćerke.

Kristin Makuris je u subotu ujutro obukla rođendansku haljinu i čekala da je otac pokupi i odvede na klizalište da zajedno proslavi rođendan, rekli su porodični advokati.

Ali njen se otac nikad nije vratio kući. Ubio ga je policajac na parkingu restorana u Vendi u petak uveče, piše CNN.

Bruks je imao tri ćerke, stare jednu, dve i osam godina, i 13-godišnju očuh. Njegova osmogodišnja ćerka trebalo je da održi zabavu za rođendan u subotu.

"Priređivali su joj rođendansku zabavu ... sa kolačima i svačim, a mi smo sedeli tamo i razgovarali sa majkom o ubistvu njenog oca", rekao je porodični advokat Džastin Miler.

Podsetimo, 27-godišnji Rajšard Bruks prijavljen je da spava u automobilu koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju. Otkriveno je da je bio pod dejstvom alkohola, a tokom hapšenja došlo je do pritiska i Bruks je zgrabio tizer od jednog od policajaca. Tada je upucan.

Ubrzo su, pored snimaka nadzornih kamera, objavljeni i snimci policajca u uniformi. U njemu vidimo kako Bruks vrlo mirno razgovara s policijom sve do trenutka kada su policajci pokušali da stave lisice.

Demonstranti nakon ubistva, izazvani drugim protestima zbog policijskog nasilja u Americi i ubistva Džordža Flojda, blokirali su glavni autoput u Atlanti i zapalili restoran Vendi, ispred kojeg je upucan Bruks.

Policajci koji su upucali Rejšarda Bruksa su Garet Rolf i Devin Bronsan. Policija kaže da je Bronsan stavljen na administrativni položaj, a Rolf je otpušten.

Gradonačelnik Kejša Lens Botoms rekao je da je prihvatila ostavku šefa policije Atlante Erika Šildsa zbog incidenta i da će bivši pomoćnik šefa Rodni Brajant biti privremeni šef.

„Šilds je odmah ponudio ostavku kako bi grad mogao da vrati poverenje koje našoj zajednici očajnički treba“, rekao je Botoms.

Kurir.rs/Index.hr Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track