Najnovije vesti

PUTIN O TEŠKOJ SITUACIJI U KOJOJ JE RUSIJA BILA, A KOJU JE POBEDILA Slali su nam humanitarnu pomoć da ne umremo od gladi
Foto: EPA / ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

OTVORENO

PUTIN O TEŠKOJ SITUACIJI U KOJOJ JE RUSIJA BILA, A KOJU JE POBEDILA Slali su nam humanitarnu pomoć da ne umremo od gladi

Planeta

Ono što je vlast uradila proteklih godina u sferi ekonomije daje nam nadu da ćemo izaći iz nastale situacije sa minimalnim gubicima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu televiziji "Rusija 1".

Ruski lider je podsetio na situaciju u Rusiji tokom devedesetih godina. Prema rečima Putina, državi su tada slali humanitarnu pomoć, "ne zbog tehnogenih katastrofa ili nekih prirodnih pojava, već kao najsiromašnijoj državi sveta, da ne umre od gladi". On je primetio da država nije mogla da isplaćuje zarade bez kredita, mesecima nisu primane plate.

On je naveo da je u periodu 1999-2019. godine BDP zemlje udvostručen.

"To što smo uradili proteklih godina daje nam nadu da ćemo iz ove situacije izaći dostojno i sa minimalnim gubicima", rekao je on.

Po njegovim rečima, ekonomske rezerve Rusije porasle su 50 puta poslednjih godina.

"Da, treba još puno da uradimo na diversifikaciji ekonomije, ali to se dešava", rekao je Putin.

Ipak, najvažniji zadatak u uslovima pandemije virusa korone je očuvanje života građana.

"Život, zdravlje građana je glavno u svakoj državi. I kod nas, sa našim opširnim teritorijama, sa našim demografskim problemima je to osnovno pitanje. Apsolutni prioritet. Treba da sačuvamo život i zdravlje ljudi, a zatim ćemo rešiti druge probleme. U tu svrhu će se uložiti svi napori", zaključio je predsednik Rusije.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...