UŠETAO U PREPUN BAR, NIJE STRAHOVAO OD KORONE: Dobio je temperaturu, 7 dana su se borili da mu spasu život
Foto: Profimedia

arizona

UŠETAO U PREPUN BAR, NIJE STRAHOVAO OD KORONE: Dobio je temperaturu, 7 dana su se borili da mu spasu život

Planeta -

Za Džimija Floresa (30) korona virus nije predstavljao opasnost. Zato je potpuno opušteno ušetao u krcat bar u Skotsdejlu u Arizoni. Dva dana kasnije probudio se sa temperaturom 39 i stravičnim bolovima u telu, piše CNN.

"Bili smo na korak od potpunog otvaranja. Nije me bilo briga za koronu da budem iskren", započinje Džimi svoju ispovest.

Međutim, sedam dana nakon kobnog izlaska završio je u bolnici i morao je na respirator. Sedam dana su se lekari borili da ga stabilizuju.

"Te noći sam bio sa prijateljima u baru. Uživali smo... Živeli smo", kaže pomalo pokajnički mladić i dodaje da je u baru bilo između 300 i 500 ljudi.

Samo dva dana kasnije krenuli su prvi simptomi. Temperatura mu je skočila i osećao se loše.

"Znao sam da nešto nije u redu. Testirao sam se, posle par dana stigao je pozitivan nalaz. Već sutradan nisam mogao da dišem, strahovao sam za svoj život", objašnjava Džimi.

Kaže da je do tada vodio zdrav život. Da je redovno išao u teretanu i da nikad nije imao zdravstvenih problema.

"Ni u snu nisam mogao da pomislim da ću imati tako tešku kliničku sliku. Kada je trebalo da krenem u bolnicu javno sam objavio šta mi se događa, jer sam želeo da svi znaju kakvu sam grešku napravio", objašnjava Flores.

Arizona je u drugom talasu jedna od najteže pogođenih korona virusom. Do 19. juna imali su oko 46.000 registrovanih slučajeva, sada je ta brojka premašila 84.000.

Kurir.rs/CNN/Telegraf.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja