FAUČI KRITIKOVAO GRAĐANE ZBOG PONAŠANJA ZA VREME PANDEMIJE: Druženje u barovima je zaista loše, moramo to da zaustavimo
Foto: EPA / Tasos Katopodis / pool

zabrinut

FAUČI KRITIKOVAO GRAĐANE ZBOG PONAŠANJA ZA VREME PANDEMIJE: Druženje u barovima je zaista loše, moramo to da zaustavimo

Planeta -

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti SAD-a Entoni Fauči iskritikovao je stanovništvo zbog nemarnog ponašanja za vreme pandemije, a najviše one koji bezbrižno sede u barovima i ispijaju alkohol.

Fauci je istakao da pijanci, kako ih je nazvao, dovode celo društvo u rizik od povećanja smrtnosti od posledica koronavirusa.

"Barovi zaista nisu dobri u ovo vreme. Druženje u barovima je zaista loše. Moramo to odmah zaustaviti", rekao je Fauči, prenosi Business Insider.

On je dodao kako je prilično zabrinut zbog izbijanja virusa u još četiri države, Floridi, Teksasu, Kaliforniji i Arizoni, u kojima se danas beleži više od 50 posto slučajeva novozaraženih u celoj Americi.

"Sada imamo 40 i više hiljada novozaraženih svakodnevno. Ne bih se iznenadio da stignemo i do 100.000 novih slučajeva svaki dan i zbog toga sam veoma zabrinut. Situacija bi mogla postati itekako loša", istakao je Fauči.

Prema poslednjim informacijama, više Amerikanaca preminulo je od koronavirusa u SAD-u nego u ratovima u Vijetnamu, Koreji, Iraku i Avganistanu. SAD beleže više od 125.000 smrtnih slučajeva od posledica Covida-19, dok je kod više od 2,5 miliona Amerikanaca potvrđena infekcija.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track