ŽAO MI JE ŠTO SAM VAS DOVEO U OPASNOST: Potresan post Amerikanca koji se zarazio na zabavi, a dan po objavi umro (VIDEO)
Foto: Youtube Screenshot/samachar Plus

tuga

ŽAO MI JE ŠTO SAM VAS DOVEO U OPASNOST: Potresan post Amerikanca koji se zarazio na zabavi, a dan po objavi umro (VIDEO)

Planeta -

Tomas Macias, 51-godišnji muškarac iz Kalifornije, bio je oprezan u prvim danima pandemije koronavirusa.

Kada su ukinuta ograničenja, odlučio je da izađe, rekao je Maciasov zet Gas Lopez za CBS Njuz. Kasnije je rekao da mu je žao kada je test pokazao da je pozitivan nakon što je prisustvovao zabavi.

Macias je napisao oštar Fejsbuk post o svom žaljenju, pozivajući ostale da se pridržavaju mera predostrožnosti i shvate ozbiljno pandemiju koronavirusa. Samo dan nakon što je napisao post, umro je, priča njegova porodica.

Lopez je rekao da je Macias, vozač kamiona sa jezera Elsinore, imao drugu bolest i da je bio vrlo oprezan. "Imao je dijabetes, pa je radio sve što je mogao da ostane izolovan, nosio bi masku ako mora da izađe", rekao je Lopez.

"Zatim, kad je čuo da se ukidaju ograničenja, stvari su postale blaže, prijatelj je organizovao roštilj. Pa je rekao:" U redu, ovo je moja prilika da vidim svoje prijatelje. "

Zabava je bila početkom juna, a njemu je bilo loše već 11. juna, mada je smatrao da je sve povezano sa dijebetesom. pozvao je prijatelja koji mu je rekao da su svi sa zabave pozitivni.

15. juna je dobio rezultate testa koj je bio pozitivan. Dva dana kasnije je objavio post. "Zbog svoje gluposti stavio sam u opasnost zdravlje svoje mame i sestre i porodicu. Ovo je bilo vrlo bolno iskustvo", pisao je u postu. "Ovo nije šala. Ako morate izaći, nosite masku i vežbajte društveno distanciranje."

21. juna je odveden u bolnicu, gde je posle dana provedenog na respiratoru preminuo.

Kurir.rs/CBS Njuz Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track