NEPOGODA UJEDINILA DVE KOREJE: Tajfun Bavi nastavio razorni put duž poluostrva (VIDEO, FOTO)
Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

tuga

NEPOGODA UJEDINILA DVE KOREJE: Tajfun Bavi nastavio razorni put duž poluostrva (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Tajfun Bavi je danas prošao preko Korejskog poluostrva, gde je oštetio zgrade i poplavio puteve pre nego što je oslabio i prešao u tropsku oluju.

Za sada nisu prijavljene žrtve ni u Južnoj ni u Severnoj Koreji, jer je tajfun krenuo u Kinu nakon što je prošao blizu prestonice Severne Koreje Pjongjanga, javila je južnokorejska meteorološka agencija, prenosi AP.

Jačina vetra bila je 133 kilometra na sat kada je rano jutros stigao do primorskog regiona na zapadu Severne Koreje koji je glavni region za poljoprivredu i ribolov u državi.

1 / 15 Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Severnokorejska Centralna televizija prikazala je snimke iščupanih stabala i komunalnih stubova i poplavljenih puteva.

U Južnoj Koreji Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti prijavilo je oštećenja na zgradama, putevima i drugim građevinama.

Do popodneva struja se vratila u više od 9.300 domova u Južnoj Koreji.

Otkazano je više od 470 domaćih letova. Vlasti Južne Koreje takođe su obustavile neke železničke usluge, zatvorile javne parkove i mostove i bezbedno prebacile stotine ribarskih brodica i putničkih plovila.

Centralna novinska agencija Severne Koreje saopštila je ranije ove nedelje da je lider Kim Džong Un naložio temeljne pripreme kako bi se predupredile i na najmanju meru svele žrtve i štete od tajfuna.

Oluji su prethodile obilne padavine koje su izazvale razorne poplave širom Severne Koreje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track