BELA KUĆA BIĆE ZAŠTIĆENA NOVOM OGRADOM UOČI IZBORA: Strahuje se od mogućih masovnih nemira nakon objavljivanja rezultata
Foto: Profimedia

vašington

BELA KUĆA BIĆE ZAŠTIĆENA NOVOM OGRADOM UOČI IZBORA: Strahuje se od mogućih masovnih nemira nakon objavljivanja rezultata

Planeta -

Američke vlasti nemeravaju da unaprede sigurnost Bele kuće u Vašingtonu tako što će postaviti novu ogradu oko celog kompleksa.

Podizanje nove ograde po kojoj se nemoguće penjati smatra se potrebnom sigurnosnom merom zbog straha od mogućih masovnih nemira nakon što budu objavljeni rezultati predsedničkih izbora.

Osim nove zaštitne ograde, u pripravnosti će biti dodatnih 250 čuvara koji bi reagovali ukoliko dođe do nemira.

Sigurnosne mere se preduzimaju uoči predsedničkih izbora, ali i zbog mogućih masovnih protesta koji bi mogli uslediti. Mnogi biznismeni u velikim američkim gradovima, uključujući Vašington, imaju pesimistična očekivanja te čine sve kako bi zaštitili svoje prodavnice od mogućeg vandalizma i pljačkanja.

Bela kuća je već koristila dodatne barijere ranije ove godine kada su se u blizini kompleksa održavali protesti zbog ubistva Džordža Flojda u Minesoti. Ipak, park Lafajet koji je popularna turistička lokacija, nasilno je "očišćen" te je ograđen.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track