TRAMP ĆE NAKON BAJDENOVE INAUGURACIJE IZGUBITI POSEBAN TRETMAN NA TVITERU: Od januara će moći da mu brišu objave
Foto: Profiemdia

amerika

TRAMP ĆE NAKON BAJDENOVE INAUGURACIJE IZGUBITI POSEBAN TRETMAN NA TVITERU: Od januara će moći da mu brišu objave

Planeta -

Još uvek aktuelni američki predsednik Donald Tramp poseban tretman na Tviteru izgubiće 20. januara kada Džozef Bajden preuzme funkciju.

Ova kompanija je potvrdila da će, nakon što prestane da bude predsednik SAD-a, nalog Donalda Trampa podlegati istim pravilima kao i bilo čiji nalog zbog toga što poseban tretman važi samo za aktuelne svetske lidere.

Tviter sve što nije u skladu sa njihovim pravilima briše, a to se nije odnosilo na svetske zvaničnike. Njihovi tvitovi ne budu obrisani, ali budu označeni i sakriveni obaveštenjem o "javnom interesu".

"Ovakva politika se odnosi na trenutne svetske lidere i kandidate za funkciju, ali ne i na privatne građane koji prestanu da budu na nekim funkcijama", rekao je portparol Tvitera.

Tviter je danas i juče znakom upozorenja obeležio veliki broj tvitova Donalda Trampa koji govore o navodnim izbornim prevarama, a i ranije su morali koristiti ovo upozorenje s obzirom na to da predsednik Amerike ne razmišlja često o tome da li je istina ono što piše. U maju je njegov tvit sakriven jer je prekršio pravilo kompanije o veličanju nasilja.

S obzirom na to da će od 20. januara biti samo građanin, ukoliko bude iznosio neprikladne stavove koji se ne slažu sa politikom ove društvene mreže, takvi tvitovi će mu biti obrisani.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track