JURILI KRIJUMČARE NAŠLI "MUZEJ TREĆEG RAJHA": Španska policija šokirana kada je provalila u stan nemačkog državljanina!
Foto: Guardia civil

opasno

JURILI KRIJUMČARE NAŠLI "MUZEJ TREĆEG RAJHA": Španska policija šokirana kada je provalila u stan nemačkog državljanina!

Planeta -

Španska žandarmerija ostala je zatečena neočekivanim otkrićem nakon provale u ilegalno skladište oružja na crnom tržištu. Iako su očekivali stotine komada vatrenog oružja i municije, u jednoj od soba koju su opisali kao "Muzej Trećeg rajha" pronašli su kolekciju.

Policija u skladištu u Andaluziji uhapsila je trojicu muškaraca, dvojicu Nemaca i jednog Britanca i zaplenila više od 160 komada oružja, uključujući 30 pušaka i 10.000 komada municije.

Španija, Treći rajh, krijumčarenje, hapšenje
foto: Guardia civil

Zaplena skladišta i hapšenje označavaju kraj istrage koja je trajala više od godinu dana i započela je kada su vlasti primetile nagli porast oružanih zločina u širem regionu. Istražitelji su počeli da sumnjaju na nemačkog državljanina koji je živeo u Malagi pod lažnim imenom.

U saradnji sa nemačkom policijom, španska žandarmerija pretresla je njegov stan i pronašla radionicu u kojoj je prerađeno oružje pre nego što je prodato dilerima droge u Andaluziji. Kada su provalili u skladište, pronašli su i nacističku kolekciju impresivne veličine u kući jednog od dvojice uhapšenih Nemaca povezanih sa krajnje desničarskim grupama.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track