HLADAN TUŠ ZA DŽOA BAJDENA IZ PJONGJANGA: Evo kako je Kim reagovao na pozive na razgovor!
Foto: EPA/KCNA, EPA / Patrick Semansky / POOL

bravo

HLADAN TUŠ ZA DŽOA BAJDENA IZ PJONGJANGA: Evo kako je Kim reagovao na pozive na razgovor!

Planeta -

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena nekoliko puta je prošlog meseca pokušala da uspostavi kontakt sa vlastima Severne Koreje, ali zvanični Pjongjang nije odgovorio na pozive.

Pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, CNN izveštava da je administracija Bajdena neuspešno pokušala da kontaktira administraciju severnokorejskog lidera Kim Džong-una kroz nekoliko kanala.

"Pokušali smo da kontaktiramo vlasti Severne Koreje putem nekoliko kanala kako bismo zajedno sarađivali na smanjenju rizika od eskalacije napetosti. Nismo dobili nikakav odgovor od Pjongjanga. Uprkos jednogodišnjim američkim inicijativama, nije uspostavljen aktivan dijalog sa Severnom Korejom, "rekao je visoki zvaničnik. administracija za CNN.

Ne otkrivajući detalje pokušaja kontaktiranja Pjongjanga, neimenovani izvor rekao je da administracija Bajdena razmatra pretnju koju Severna Koreja predstavlja za SAD i region.

Bivši američki predsednik Donald Tramp sastao se sa Kim Džong-unom u Singapuru u junu 2018. godine, a zatim razmenio pisma, ali nije postignut napredak u rešavanju nesuglasica oko plana Severne Koreje za razvoj nuklearnog oružja i arsenala balističkih raketa.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track