NAPADNUT IZRAELSKI BROD U EMIRATIMA: Za napad u Omanskom zalivu prst se upire u Iran! Trći udar na brodove u poslednja dva meseca!
Foto: Youtube prtscr / varjag

komercijalni brod

NAPADNUT IZRAELSKI BROD U EMIRATIMA: Za napad u Omanskom zalivu prst se upire u Iran! Trći udar na brodove u poslednja dva meseca!

Planeta -

Komercijalni brod u vlasništvu izraelske kompanije napadnut je danas u blizini luke Fudžaire u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštila je Junjuz novinska agencija na Tviteru.

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati nisu potvrdili vesti agencije, koja je ranije objavila vest o napadu na brod u vodama Zaliva, javio je Rojters.

Zvanični nalog Iran internešnl sajta je preneo da je Al Majadin, koji je povezan sa Hezbolahom, javio da je izraelski brod Hiperion Rej napadnut u blizini obale Fudžaire i dodao da je izraelski Kanal 12 potvrdio da se incident dogodio, navodeći da je iranski projektil izazvao malu štetu na plovilu.

Napad na komercijalni brod u vlasništvu kompanije PCC je treći napad na izraelska plovila u poslednja dva meseca.

Izvori iz izraelskih odbrambenih snaga, kako javlja libanski Al Majadin, potvrdili su da je napadnut brod koji je delimično u vlasništvu izraelskog biznismena Ramija Ungara i rekli da su sigurni da iza napada stoji Iran. Napad se dogodio u međunarodnim vodama, verovatno bespilotnom letelicom ili raketnim udarom, rekli su.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / varjag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track