Najnovije vesti

KAPELA U KOJOJ JE PRINC FILIP SAHRANJEN NIJE NJEGOVA VEČNA KUĆA, BIĆE PREMEŠTEN: Ljubavna priča Filipa i Elizabete nije gotova!
Foto: Profimedia / Dominic Lipinski / AFP, Profimedia / Yui Mok / AFP

biće zauvek zajedno

KAPELA U KOJOJ JE PRINC FILIP SAHRANJEN NIJE NJEGOVA VEČNA KUĆA, BIĆE PREMEŠTEN: Ljubavna priča Filipa i Elizabete nije gotova!

Planeta

Iako je kovčeg princa Filipa, vojvode od Edinburga, danas položen u kapeli Svetog Đorđa, to neće biti njegovo poslednje počivalište.

Njegovo telo biće premešteno da leži pored kraljice Elizabete II, supruge sa kojom je proveo duže od sedam decenija, kada ona umre, naveo je dopisnik CNN-a zadužen za teme o kraljevskoj porodici Mak Foster. 

princ Filip
foto: EPA

"Princ Filip je tamo u svom privremenom odmorištu, zapravo sa ostalim kraljevima i kraljicama u velikom prostoru, zapravo u velikoj odaji pod zemljom u kapeli“, rekao je Foster.

"Međutim, ova ljubavna priča nije gotova. Kada kraljica umre, biće sahranjena u kapeli kralja Džordža VI, kapeli njenog oca, i princ Filip će joj se tamo pridružiti. Dakle, ova ljubavna priča još nije gotova ", objasnio je on. 

princ Filip, kraljica Elizabeta II, kraljica Elizabeta, sahrana
foto: Profimedia / Yui Mok / AFP

Spomen-kapela kralja Džordža VI nalazi se u drugom delu crkve. Kraljičin otac, njena majka i sestra već su sahranjeni u toj grobnici.

Vojvoda od Edinburga imao je želju da njegova sahrana bude bez mnogo pompe, a mediji navode da, iako je interesovanje javnosti veliko, splet okolnosti zbog pandemije koronavirusa je "to delimično omogućio". Međutim, kada dođe momenat da Velika Britanija isprati i monarha koji je na čelu zemlje najduže od svih svojih prethodnika, procedura za to je već poodavno utvrđena. Šta predviđa protokol za ispraćaj kraljice Elizabete II pročitajte OVDE.

Kurir.rs / CNN,   Foto: Profimedia / AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...