HAOS NA PROTESTU PROTIV POLICIJSKE BRUTALNOSTI: Zapaljeni automobili i razbijeni prozori u Oklandu! Bes zbog ubistva mladića!
Foto: Profimedia / Jungho Kim

kalifornija

HAOS NA PROTESTU PROTIV POLICIJSKE BRUTALNOSTI: Zapaljeni automobili i razbijeni prozori u Oklandu! Bes zbog ubistva mladića!

Planeta -

Protest u Oklandu, u Kaliforniji, koji je započeo mirno, završen je sa podmetanjem više požara, oštećenjem nekoliko automobila i razbijanjem brojnih prozora.

AP prenosi da je protest zbog policijske brutalnosti, koji je u petak uveče u Oklandu, nedaleko od San Franciska, započeo mirno, a da je u naknadnom okupljanju učestvovalo oko 300 ljudi, od kojih su neki palili automobile i razbijali prozore na okolnim objektima.

Okland, Kalifornija, protest
foto: Profimedia / Jungho Kim

Ljudi iz mase bacali su flaše i druge predmete na policajce tokom demonstracija, jedan policajac zadobio je povredu od udarca u glavu, a napadnuto je još jedno lice, navodi se u saopštenju policije Oklanda.

Među oštećenim objektima je prodavnica automobila u kojoj je zapaljeno najmanje jedno vozilo, a požar je podmetnut i ispred banke, a tokom demonstracija izazvana je i jedna saobraćajna nesreća.

Fotografije i video snimci objavljeni na internetu prikazuju učesnike marša sa natpisima i zastavama, a mnogi od njih su uzvikivali imena Dontea Rajta, 20-godišnjaka koga je 11. aprila policajka ubila u Bruklin Sentru, predgrađu Mineapolisa, i Adama Toleda, 13-godišnjaka koji je krajem marta usmrćen u policijskoj akciji u Čikagu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Jungho Kim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track