NETANIJAHU ISKULIRAO BAJDENA Odgovor premijera Izraela: Idemo napred da vratimo našu bezbednost
Foto: Shutterstock

jasno

NETANIJAHU ISKULIRAO BAJDENA Odgovor premijera Izraela: Idemo napred da vratimo našu bezbednost

Planeta -

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je "odlučan da nastavi operaciju dok se ne postigne njen cilj" uprkos pozivu predsednika SAD Džoa Bajdena na deeskalaciju neprijateljstava u pojasu Gaze "u kojima je poginulo više 200 ljudi".

U saopštenju Netanjahuovog kabineta je navedeno da on "jako poštuje podršku američkog predsednika", ali je najavio da će "Izrael nastaviti da ide napred da vrati zatišje i bezbednost vama, građanima Izraela“, preneo je AP.

Bajden je prethodno rekao da očekuje "značajnu deeskalaciju do kraja dana na putu do prekida vatre", kako je saopštila Bela kuća, u telefonskom razgovoru sa Netanjahuom posle deset dana žestokih sukoba izmedju Izraela i Hamasa u Gazi. Netanajhuova izjava ocenjena je kao prvo javno neslaganje između dva bliska saveznika od početka sukoba izraelske vojske i palestinskih ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze 10.maja. Izraelski lider je više puta najavljivao da će se operacija nastaviti i njegov oštar odgovor Bajdenu pokazuje da nema nameru da stane.

Kurir.rs/Bet AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track