NOVI INCIDENT NA RUSKOJ GRANICI: Presretnut američki izviđački avion
Foto: Printscreen Youtube

zakuvava se

NOVI INCIDENT NA RUSKOJ GRANICI: Presretnut američki izviđački avion

Planeta

Posle incidenta na Crnom moru sa britanskim razaračem, usledio je još jedan incident, ovog puta iznad Ohotskog mora kada je ruski lovac Su-30SM presreo američki izviđački avion koji se približavao granici.

Ruske radarske stanice danas su otkrile vazdušnu metu iznad Ohotskog mora koja se približavala državnoj granici Rusije, saopštio je ruski Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

Kako bi bila identifikovana vazdušna meta i sprečena povreda državne granice Ruske Federacije u vazduh je podignut lovac Su-30SM iz sastava dežurnih PVO snaga Istočnog vojnog okruga. Posada ruskog lovca identifikovala je metu kao strateški izviđački avion RC-135 američkog vazduhoplovstva i ispratila ga iznad Ohotskog mora, navodi se u saopštenju.

Centar je saopštio da se lovac vratio na matični aerodrom nakon što se strani vojni avion udaljio od ruske granice.

Ruska strana je dodala i da je let lovca izveden u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Nešto ranije Moskva je saopštila da je Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.

Britansko ministarstvo je demantovalo navode Moskve. Iz Londona je saopšteno da su Ruski izvodili vojne vežbe u toj oblasti i da su upozorili razarač Difender na to, kao i da je britanski brod bio u međunarodnim vodama.

Kurir.rs/Tass

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track