UŽAS U ARIZONI Pronađeno 43 tela migranata, najverovatnije preminuli usled ekstremnih temperatura
Foto: Jerry Glaser/Cbp Photos / Zuma Press / Profimedia

vrućine su odnele veliki broj života

UŽAS U ARIZONI Pronađeno 43 tela migranata, najverovatnije preminuli usled ekstremnih temperatura

Planeta -

Veliki broj tela migranata (43) koji su umrli najverovatnije usled rekordnih temperatura pronađena su u pograničnim predelima Arizone.

Veliki broj smrtnih slučajeva migranata takođe je zabeležen u Teksasu, piše Gardijan.

Neprofitna organizacija ''Humane granice'', koja mapira tela i tako ih pronalazi u Arizoni na osnovu podataka iz istraživačke medicinske kancelarija okruga Pima u Tuksonu, saopštila je da su prošlog meseca u pograničnom području te države pronađena 43 ljudska tela i da je najverovatniji uzrok smrti velika vrućina (ovo je najtopliji jun zabeleženi za Feniksu).

Temperature su se u Feniksu prošlog meseca išle i do 43 stepena Celzijusova, i bile su slične onima u pustinji Sonoran u Arizoni, koja se nalazi severno od Meksika.

Kako se naglašava iz nepofitne organizacije, najmanje 16 ljudi umrlo je u danu, a najmanje 13 osoba je preminulo tokom jedne nedelje, te da nisu sva 43 migranta najverovatnije preminula u junu.

Iz ove organizacije takođe navode da je tokom prve polovine godine pronađeno oko 127 posmrtnih ostataka što je daleko veći broj u odnosu na prethodnu godinu kada ih je bilo 96 u istom periodu.

Ovogodišnja šestomesečna brojka takođe je veća od one za celu 2017. godinu, kada su u blizini granice Arizone sa Meksikom pronađena 123 tela migranata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track