TEŠKA NESREĆA U IRAKU Požar u kovid bolnici, poginulo više od 40 ljudi
Foto: EPA / ZOLTAN BALOGH

direktor bolnice je uhapšen

TEŠKA NESREĆA U IRAKU Požar u kovid bolnici, poginulo više od 40 ljudi

Planeta -

Najmanje 44 ljudi je izgubilo život, a više od 67 je povređeno u požaru koji je verovatno izazvan eksplozijom boce za kiseonik u kovid bolnici u iračkom gradu Nasirija na jugu zemlje, saopštili su juče zvaničnici.

Premijer Mustafa al-Kademi održao je hitne sastanke sa visokim zvaničnicima i naredio je suspenziju i hapšenje zvaničnika zaduženih za zdravlje i civilnu zaštitu u Nasiriji, navodi se u saopštenju njegovog kabineta, prenosi Rojters.

Direktor bolnice takođe je suspendovan i narađeno je da se i on uhapsi, dodaje se u saopštenju.

Već uzdrman zbog rata i sankcija, zdravstveni sistem u Iraku suočava se i sa epidemijom korona virusa, tokom koje je preminulo 17.592 osobe, dok je bilo zaraženo oko 1,4 miliona.

Iračka novinska agencija INA je prenela izjave zvaničnika iračkog ministarstva zdravstva da je akcija potrage za preživelima u bolnici Al-Husain nastavljena nakon što je vatra stavljena pod kontrolu.

Zdravsteni zvaničnici u Nasiriji rekli su da spasilačke ekipe nastavljaju sa svojim radom u Al-Husein bolnici nakon što je požar stavljen pod kontrolu, ali gusti dim otežava ulazak u neka odeljenja koja su igorela.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track