HAOS NA ULICAMA HAITIJA! Najmanje jedna osoba ubijena uoči sahrane ubijenog predsednika Moiza
Foto: EPA-EFE/Orlando Barria

demonstracije postale nasilne

HAOS NA ULICAMA HAITIJA! Najmanje jedna osoba ubijena uoči sahrane ubijenog predsednika Moiza

Planeta -

Najmanje jedna osoba je, prema rečima očevidaca, ubijena tokom talasa nasilja koji je zavladao na ulicama Haitija uoči sahrane ubijenog predsednika Žovenela Moiza.

Na hiljade radnika napustilo je svoja radna mesta u severnom delu Haitija nakon što su se demonstracije u blizini grada u kom je rođen ubijeni predsednik te zemlje, pretvorile u nasilne uoči njegove sahrane, prenosi trtworld.

Kako javljalju novinari AP-a, videli su telo jednog čoveka za koga očevici kažu da je ubijen u zajednici Kartije-Moran, koja se nalazi u blizini njegovog rodnog grada.

Između dve zajednice su postavljene blokade, a automobilima je privremeno zabranjen ulazak i izlazak, dok se u blizini izdižu dva oblaka gustog crnog dima.

Mnogi radnici su u jednoj liniji, užurbano, hodali uz glavni put koji povezuje Kartije-Moran sa Kap-Haitijenom, gradom u kojem bi danas trebalo da započnu događaji priređeni u čast Moiza, uoči njegove sutrašnje sahrane.

Ljudi koji su bežali tvrde da su videli zapaljene gume i muškarce sa oružjem koji su tražili pravdu za Moiza.

Jedna žena, koja je ostala bez daha, rekla je da su joj naoružani muškarci rekli da ide, nakon čega su i ostali radnici poslušali njihovo upozorenje i napustili to područje.

Ona je istakla da se uplašila za svoj život.

Abnel Pijer, koji radi u industrijskom parku rekao je da je bio primoran da hoda 45 minuta do kuće zato što se autobus, koji prevozi radnike zaglavio imeđu blokada.

Ovo su prve nasilne demonstracije otkad je Mois ubijen u svom domu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track