AMERIKA, ZEMLJA BEZAKONJA: Lopovi opušteno išetali sa ukradenim stvarima iz radnje, prema novom zakonu niko im ne može ništa VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram

sve po zakonu

AMERIKA, ZEMLJA BEZAKONJA: Lopovi opušteno išetali sa ukradenim stvarima iz radnje, prema novom zakonu niko im ne može ništa VIDEO

Planeta -

Novi član zakona izjednačio je krađu sa nepropisnim parkiranjem. Bezakonje zavladalo Los Anđelesom.

Dvojica muškaraca nedavno su iz jedne prodavnice u Los Anđelesu ležerno išetali sa rukama punim ukradene odeće i prepunom torbom, a njihova krađa u TJ Maxx-u snimljena je i proširila se po društvenim mrežama.

"Ovo je sjajno", čuje se na snimku jedan od njih.

"Nisu ni čak ni istrčali iz robne kuće, išetali su", rekla je CBS-u narednica Policijske uprave Grada Los Andželesa Džereta Sandoz. "Tako je poslata poruka da su kriminalci pobedili", dodala je ona.

Sandoz je policijski veteran i za ovaj čin krivi takozvani "Predlog 47" zakona na osnovu koga su smanjene zatvorske kazne za određena nenasilna krivična dela poput krađe. "Ako ih uhvate, verovatno će dobiti kaznu koja će biti slična kazni za nepropisno parkiranje", rekla je Sandoz.

Širom Kalifornije došlo je do porasta krađa. O tome svedoči i snimak jedne takve krađe u prodavnici lanca luksuznih robnih kuća Neiman Marcus u San Francisku koji je postao viralan.

"Ako dopustite tim kriminalcima da misle da mogu da kradu stvari, šta će se dogoditi ako neko pokuša da ih zaustavi", rekla je Sandoz.

Prošle sedmice, zaposleni u jednom dragstoru ubijen je jer je pokušao da spreči lopove da ukradu pivo, a advokati sada kažu da se zbog toga vlasnici prodavnica boje da se suprotstave lopovima.

"Rukovodeći ljudi u TJ Maxxu svojim su zaposlenima rekli da se u određenim situacijama ne isplati sukobljavati se sa kradljivcima", rekla je advokatica Aleksandra Kazarian. "Takve firme su osigurane", dodala je ona.

Kazarian je dodala da lopovi ipak bivaju kažnjeni. "Osobe koji kradu veće količine nečijeg inventara ne prolaze isto kao i oni koji kradu odeću i hranu kako bi prehranili svoju decu", pojasnila je ona.

Losanđeleska policija istražuje krađu u TJ Maxxu ali, i pored viralnog snimka, za sada niko nije uhapšen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track