ŠTA SVE MOŽEŠ U RUSIJI AKO SI SAOBRAĆAJAC: Specijalci upali u vilu šefa policije i šokirali se onim šta su zatekli tamo VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

primali mito

ŠTA SVE MOŽEŠ U RUSIJI AKO SI SAOBRAĆAJAC: Specijalci upali u vilu šefa policije i šokirali se onim šta su zatekli tamo VIDEO

Planeta -

U okviru velike akcije borbe protiv korupcije, obavljeno je više od osamdeset pretresa širom Rusije, a pretraženi su i brojne policijske kancelarije. Ruski istražitelji šokirali su se kada su upali u vilu za koju se veruje da su je koristili članovi bande korumpiranih policajaca.

Pozlaćeni toalet samo je jedna u nizu luksuznih ekstravagancija koje su istražitelji zatekli tokom pretresa raskošne vile.

Istražni odbor (SK) objavio je video u kojem se detaljno prikazuje kako je izgledala luksuzna kuća, jedna od mnogih koje su pretresli u sklopu svoje istrage.

Kako prenosi BBC, uhapšeno je sedam osoba, ukljućujući i šefa saobraćajne policije južnog regiona Stavropol, pukovnika Alekseja Safonova. Istražitelji veruju da su saobraćajci navodno uzimali mito kako bi izdavali lažne dozvole firmama. Dozvole su omogućavale vozačima da bez carinjenja ili bilo kakvog pregleda prelaze granicu s neprijavljenim količinama žita i građevinskog materijala.

Policija širom severnog Kavkaza uključena je u veliku antikorupcijku akciju tokom koje je pretraženo 80 lokacija, uključujući policijske stancie, i zaplenjene velike količine keša i luksuznih automobila.

Istražni odbor, koji funkcioniše po principu američkog FBI, naveo je da je Safonovljeva banda godinama uzimala mito i da su na taj način prikupili čak 19 miliona rubalja (255.000 dolara).

Ukoliko bude proglašen krivim, Safonovu sada preti kazna od 15 godina zatvora. Parlamentarni zastupnik Putinove Ujedinjene Rusije Aleksandar Kinstejn BBC-u je rekao da je, prema njegovim saznanjima, uhapšeno najmanje 35 ruskih saobraćajaca.

"To je u suštini bila mafija koja je operirala na području Stavropola, a zarađivali su od svega, od lažnih registarskih oznaka do dozvola za prevoz pijeska", rekao je on.

Zlatni toalet u vili saobraćajaca podsetio je mnoge na priče o misterioznoj i luksuznoj vili, koja navodno pripada ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i luksuznom avionu kojim se vozi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track