PRAVDA ILI NE? Osuđen na dodatnih 25 zatvora zbog toga što je ubio sestrinog silovatelja u zatvoru
Foto: Profimedia

ubio pedofila

PRAVDA ILI NE? Osuđen na dodatnih 25 zatvora zbog toga što je ubio sestrinog silovatelja u zatvoru

Planeta -

Zatvorenik u Vašingtonu osuđen je na dodatnih 25 godina zatvora zbog ubistva cimera, osuđenog pedofila i silovatelja koji mu je napastvovao sestru.

Kako prenosi Njujork post, Šejn Goldsbi (26) osuđen je ove sedmice nakon što je na smrt pretukao 70-godišnjeg cimera Roberta Mungera u junu 2020. godine.

Munger je služio 43-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnih zločina nad decom.

Goldsbi je rekao da je "pukao" kada je Munger počeo da mu opisuje detalje silovanja njegove sestre, za koje se kasnije ispostavilo da su istiniti.

"Toliko toga mi se vrtelo u glavi. Nisam bio stabilan. Nisam, a on mi je pričao detalje, šta je radio, o fotografijama i snimcima na kojima se vidi šta im radi. Sve mi se skupilo", rekao je Goldsbi KHQ-u.

Goldsbi je rekao da je od upravnika zatražio da mu daju novog cimera, naročito jer u vašingtonskim zatvorima postoji politika kojom se zabranjuju takva uparivanja. Iz zatvorske službe Vašingtona je rečeno da nisu znali da su Goldsbi i Munger povezan i naređena je interna istraga.

U sudskim dokumentima se navodi da je Goldsbi napao Mungera s leđa u otvorenim prostorijama zatvora i 14 puta ga udario u lice a potom četiri puta šutnuo u glavu.

Goldsbi, koji je u zatvoru završio 2017. zbog krađe automobila, bržnje i nemarne vožnje i zbog toga što je na kraju duge potere udario i povredio saobraćajca, se izvinio Mungerovoj porodici zbog bola koji im je naneo.

Kurir.rs/Njujork post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track