NIJE POŠTEDEO NI BEBU U MAJČINOM NARUČJU: Jezivi detalji pucnjave na Floridi u kojoj je stradalo četvoro VIDEO
Foto: Printscreen

tuga

NIJE POŠTEDEO NI BEBU U MAJČINOM NARUČJU: Jezivi detalji pucnjave na Floridi u kojoj je stradalo četvoro VIDEO

Planeta -

Muškarac sa pancirom koji je sebe opisivao kao "osposobljenog za preživljavanje" je na Floridi ubio četiri osobe, uključujući i bebu u naručju majke, što je lokalni šerif nazvao "aktivnim divljanjem strelca".

Muškarac se sukobio sa policijom pre nego što je priveden, a kasnije je pokušao da oduzme pištolj policajcu u bolnici, rekao je šerif okruga Polk Grejdi Džad.

Nešto kasnije su policajci pronašli četiri mrtve osobe: muškarca, ženu i odojče u kući, a drugu ženu u drugoj kući na imanju, rekao je Džad. Jedanaestogodišnja devojčica takođe je više puta pogođena i avionom je prebačena u Opštu bolnicu Tampa na operaciju. Još jedno dete, za koje se prvobitno govorilo da je nestalo, pronađeno je živo i zdravo, rekao je on, a prenosi CNN.

"Ovaj čovek je jutros ubio četiri osobe, pokušao da ubije policajce, a zatim odustao", rekao je Džad. Osumnjičeni se opisao kao "osposobljenog za preživljavanje" i priznao da je na drogama, rekao je on. "Došao je ovde radi pucnjave“, rekao je Džad. "Ne znamo zašto."

Pucnjava je počela je u subotu uveče kada je jedna žena pozvala vlasti zbog sumnjivog vozila i rekla da joj je muškarac koji je bio parkiran ispred njene kuće rekao: "Bog me poslao ovamo da razgovaram sa jednom od vaših ćerki", rekla je Džad u nedelju novinarima.

Zamenik je stigao u roku od šest minuta i nije pronašao osumnjičenog ni automobil, rekao je on. Otprilike devet sati kasnije, oko 4:30 ujutro, policajac udaljen nekoliko kilometara čuo je dva rafala automatske paljbe. policajci su se odazvali i počeli su dolaziti pozivi koji prijavljuju aktivnu pucnjavu, rekao je šerif.

Po dolasku, prijatelji su otkrili da gori kamion i čuli su zvuke pucanja u dvorištu. "Videli smo pojedinca potpuno opremljenog pancirima i izgledalo je kao da je spreman za borbu", rekao je Džad. Osumnjičeni je odmah potrčao nazad u kuću, rekao je. "U tom trenutku, čuli smo još jedan rikošet i ženu kako vrišti i bebino cviljenje", rekao je Džad.

Poručnik je pokušao da uđe, ali je to zabarikadirano. Poručnik je zatim otišao do kuće i ušao, a osumnjičeni je pucao u poručnika, koji je uzvratio vatru i izašao iz kuće, rekao je Džad.

U tom trenutku stvari su utihnule i osumnjičeni je izašao sa podignutim rukama, rekao je Džad. Osumnjičeni, na koga je jednom pucano, priveden je.

Dok je bio u pritvoru, rekao je članovima da je "osposobljen za preživljavanje". Termin se generalno odnosi na osobu koja se proaktivno priprema za postapokaliptični svet.

Osumnjičeni je odveden u regionalnu bolnicu Lejklend, gde je u jednom trenutku skočio i pokušao da zgrabi oficirski pištolj, rekao je Džad. Na kraju je savladan i leči se. Po rečima šeriizmeđu osumnjičenog i zamenika ispaljeno "najmanje desetine, ako ne i stotine" metaka.

Fotografije koje je postavio šerif okruga Polk prikazuju razmere štete na kući u nedjelju ujutro. Izgleda da su staklena vrata potpuno razbijena, dva prozora i zid probijeni su rupama od metaka, a izgoreli kamion je ispred kuće.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track