KO JE KO U NOVOJ TALIBANSKOJ VLADI: Osvanuo spisak imena premijera, dva potpresednika, ali i ministara!
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Šarolika družina

KO JE KO U NOVOJ TALIBANSKOJ VLADI: Osvanuo spisak imena premijera, dva potpresednika, ali i ministara!

Planeta -

Avganistanska epopeja od kad su talibani osvojili vlast i dalje nije okončana iako su talibani najavili da će nova vlada koja će vladati po šerijatu biti fomrirana. Večina novoizabranih lidewra se zna, a neki od njih su i dalje na američkim poternicama sa glavom ucenjenom na čak pet miliona dolara.

Iako su nekai mena poznata, a neka nisu ni bila sve dok u javnost, odnosno na društvene mreže nije procurio dokument za koji se ne može utvrditi da li je autentičan i tačan da se radi o sastavu nove talibanske vlade.

Ako je uvažiti ovaj spisak onda če resor nove talibanske vlade imati čak 22 ministarstava, a osim premijera koji će bti Mila Muhamad Hasan Akhund, postojaće i dva potpresednika vlade. Jedan je Abdulah Gani, a drugi Molvi Abdulah Salam Hanafi koji je inače zanimljivo Uzbek, a ne Paštun.

Sadašnji portparol talibana Zabihulah Mujahid postaće ministar informacija i emitovanja. Iz porodice Hakani čak njih četvorica postaće ministri. Sin Mule OmaraMolvi Mohamad Jakub postaće ministar odbrane.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track