AMERIKANAC UMRO OD SRCA JER SU SVE BOLNICE PUNE KORONA PACIJENATA: Bezuspešno tražili mesto na intenzivnoj u 43 bolnice u 3 države
Foto: Dignity Memorial, Shutterstock

TUGA

AMERIKANAC UMRO OD SRCA JER SU SVE BOLNICE PUNE KORONA PACIJENATA: Bezuspešno tražili mesto na intenzivnoj u 43 bolnice u 3 države

Planeta -

Trgovac antikvitetima iz Alabame umro je ovog meseca od "srčanog udara" nakon što je osoblje hitne pomoći u njegovoj lokalnoj bolnici kontaktiralo desetine jedinica intenzivne njege u tri države i nije uspelo da pronađe krevet jer su se povećali slučajevi korone.

Taj čovek, Rej DeMonia, umro je 1. septembra, tri dana pre svog 74. rođendana, navela je njegova porodica u čitulji objavljenoj ovog meseca.

DeMonia je umro jer su slučajevi korone u državi, koja je imala jednu od najnižih stopa vakcinacije u zemlji, nastavili da rastu, prenosi En-Bi-Si Njuz.

Porodica je saopštila da je umro u bolnici Raš Foundejšn u Meridijanu u Misisipiju, nakon što su zaposleni u regionalnom medicinskom centru Culman kontaktirali 43 odeljenja intenzivne nege i nisu uspeli da mu pronađu krevet.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, Alabama ima jednu od najvećih stopa novih slučajeva korone u zemlji, pri čemu je oko 541 na 100.000 ljudi pozitivno testirano u posljednjih sedam dana.

U tom periodu umrlo je 259 ljudi, izvestio je CDC.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track