Najnovije vesti

OVAKO SU TALIBANI ISKULIRALI AMERE PRED POVLAČENJE IZ AVGANISTANA Vodeći general SAD im dao ultimatum, već sutra ga nisu poslušali
Foto: Screenshot YT/WVTM 13 News, Printscreen/Twitter

BRUKA

OVAKO SU TALIBANI ISKULIRALI AMERE PRED POVLAČENJE IZ AVGANISTANA Vodeći general SAD im dao ultimatum, već sutra ga nisu poslušali

Planeta

U poslednjim danima povlačenja američkih trupa iz Avganistana, jedan američki general sastao se sa liderima talibana u Kataru i upozorio ih da drže svoje snage dalje od Kabula još nekoliko dana ili će se suočiti sa pretnjom američkih vazdušnih napada.

General Frenk Mekenzi, šef američke Centralne komande, sedeo je preko puta talibanskog vođe Abdula Ganija Baradara i pokazao mu mapu sa krugom oko Kabula, oko 20 do 30 kilometara izvan grada.

Mekenzi je rekao Baradaru da talibanski borci moraju ostati izvan kruga ili će ih SAD napasti. Mekenzi je objasnio da će SAD završiti povlačenje što je pje moguće i da se talibani ne smeju da se mešaju, rekla su trojica visokih zvaničnika odbrane za En-Bi-Si Njuz.

Predstavnici talibana složili su se da se ne mešaju, ali su istakli da na nekim mestima već imaju borce u krugu i da ti borci neće otići.

Mekenzi je objasnio da je njegova misija sigurno povlačenje Amerikanaca i saveznika. Talibanski lideri složili su se da puste Amerikance da odu i ponudili su vezu za bezbednost oko aerodroma.

Sutradan su talibanski borci uleteli u Kabul, a nijedan američki ratni avion nije bombardovao pobunjenike, rekla su trojica visokih zvaničnika odbrane.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track