ZBOG SPORA OKO ŠTETE NA VOZILU: Bivši ministar vlade sakrio pištolj u invalidskim kolicima i ubio se pred službenicom parlamenta
Foto: Shutterstock

malavi

ZBOG SPORA OKO ŠTETE NA VOZILU: Bivši ministar vlade sakrio pištolj u invalidskim kolicima i ubio se pred službenicom parlamenta

Planeta -

Bivši ministar u vladi države Malavi Klemon Čivaja ubio se u zgradi parlamenta pištoljem koji je sakrio u invalidskim kolicima kako bi prošao obezbeđenje.

Čivaja (50) je bio i zamenik predsednika skupštine, a ubio se hicem u glavu u četvrtak uveče na očigled službenice parlamenta u njenoj kancelariji.

Policija je navela da je Čivaja napisao oproštajno pismo u kojem je pomenuo njegov dvogodišnji spor sa parlamentom oko toga ko bi trebalo da plati štetu na njegovom automobilu nastalu posle saobraćajne nesreće.

On je u pismu naveo da je "molio" parlament da mu zameni oštećeno vozilo, insistirajući da je to njihova obaveza.

I sud je doneo odluku u njegovu korist.

Čivaja je kupio vozilo 2019. godine od parlamenta na kraju svog petogodišnjeg poslaničkog mandata, ali su zvaničnici odlagali da prebace vlasništvo na njega, zbog čega je osiguranje bilo nevažeće u vreme nesreće šest meseci kasnije.

Vozilo je bilo prilagođeno da Čivaja, koji je imao dečju paralizu, može da ga vozi.

"Ja nisam nasilna osoba. Iako bi mi bilo lako da povredim druge sa sredstvima koja imam, ne želim da to bude moja zaostavština. Parlament je imao drskosti da mi uskrati nešto što mi pripada i morao sam da ih molim. Dosta mi je tuga. Imao sam napunjen pištolj i mogao sam da ubijem sve ove ljude, ali ću otići sam", naveo je on u pismu koje je poslao službenici nekoliko trenutaka pre nego što se ubio.

Parlament je saopštio da je Čivaja aktivirao alarme kada je prolazio kroz detektor za metal u zgradi parlamenta, ali da ga je obebzeđenje pustilo da prođe jer su verovali da su njegova invalidska kolica pokrenula alarm i nisu pretražili ni njega ni kolica. Zbog ovog incidenta, paralemnt je naveo da će pojačati obezbeđenje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track