Najnovije vesti

AL KAPONEOVA UNUKA PRODAJE DEDINE LIČNE STVARI: Na aukciji su pištolj, nakit, slike! Dirljivo pismo otkriće njegovo novo lice FOTO
Foto: Paul Kitagaki Jr. / Zuma Press / Profimedia

gangster mekog srca

AL KAPONEOVA UNUKA PRODAJE DEDINE LIČNE STVARI: Na aukciji su pištolj, nakit, slike! Dirljivo pismo otkriće njegovo novo lice FOTO

Planeta

Dajen Kapone, unuka zloglasnog američkog gangstera i biznismena Al Kaponea, prodaje njegove lične predmete i nada se da će uvid u privatni život njenog dede baciti novo svetlo na njegov lik.

Jedan od 174 predmeta koje je unuka slavnog gangstera stavila na aukciju u Sakramentu u saveznoj državi Kaliforniji jeste fotografija "tate", kako su ga članovi porodice zvali, snimljena nakon što je odslužio sedam godina u Alkatrazu zbog neplaćanja poreza. Fotografija prikazuje Kaponea kako na Božić 1946. godine sa ženom i unučadima uživa u šetnji u blizini svog imanja u Palm Ajlendu na Floridi, prenosi Rojters.

0636611428, Al Kapone, fotografija, aukcija
foto: Nick Otto / AFP / Profimedia

Osim ličnih fotografija, na aukciji će se naći i njegovi džepni satovi, nakit, posuđe i oružje.

0636611605, Al Kapone, aukcija, Al Kaponeov džepni sat, džepni sat
foto: Nick Otto / AFP / Profimedia

Početna cena njegovog luksuznog džepnog sata Patek Philippe od platine i dijamanata biće između 25.000 i 50.000 dolara.

Al Kaponeov omiljeni pištolj, Colt.45aw
Al Kaponeov omiljeni pištolj, Colt.45awfoto: Nick Otto / AFP / Profimedia

Njegov omiljeni pištolj Colt.45 aw procenjuje se na 100.000 do 150.000 dolara, a za staru crno-belu fotografiju Kaponea i njegovog sina izrađenu pomoću postupka sa želatinskim srebrom potrebno je platiti barem 10.000 do 15.000 dolara.

0636611731, Al Kapone sa sinom, Al Kapone, fotografija, aukcija
foto: Nick Otto / AFP / Profimedia

Dajen Kapone je odlučila da predmete iz dedine privatne kolekcije stavi na aukciju jer je već došla u neke godine, a brinu je i požari koji prete njenom domu u severnoj Kaliforniji.

0629589357, Al Kapone, fotografija, aukcija
foto: Chicago Tribune/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brajan Viterel iz aukcijske kuće Viterel rekao je da se već gotovo 1.000 potencijalnih kupaca iz svih saveznih država i još 10 zemalja sveta registrovalo za aukciju.

0636611453, Al Kapone, pištolj, aukcija
foto: Nick Otto / AFP / Profimedia

"Najveću pažnju privlače predmeti koje povezujemo sa Kaponeom kao gangsterom: njegovi pištolji i ekstravagantni nakit", kaže Viterel.

0636611600, Al Kapone, Al Kaponeovi lični predmeti, aukcija
foto: Nick Otto / AFP / Profimedia

Kaponeova unuka se nada da će lični predmeti otkriti humanu stranu njenog dede kako se on ne bi vezivao isključivo za okrutnost i nasilje.

"Mislim da tu poruku najbolje prenosi pismo koje je Al pisao svom sinu Soniju iz Alkatraza. To je dirljivo pismo koje otkriva novo lice Al Kaponea. To nije lice okrutnog gangstera, već brižnog oca", zaključuje Kaponeova unuka.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja