NAZIVALA GA ĐAVOLJIM DETETOM Isplivali JEZIVI DETALJI ubistva dečaka koga su maćeha i njegov otac OTROVALI I USMRTILI
Foto: Joe Belanger / Alamy / Alamy / Profimedia

da se naježite

NAZIVALA GA ĐAVOLJIM DETETOM Isplivali JEZIVI DETALJI ubistva dečaka koga su maćeha i njegov otac OTROVALI I USMRTILI

Planeta -

Žena iz Velike Britanije, optužena za ubistvo sina (6) svog partnera, nazvala je mališana "đavoljim detetom", a dečku poslala poruku da "želi njega, ali ne i dečaka", rečeno je na sudu.

Ema Tastin (32) je u porukama koje je slala svom momku Tomasu Hjuzu (29) vređala malog Artura Labinja-Hjuza (6) i nazivala ga raznim pogrdnim imenima nekoliko nedelja pre nego što je doživeo fatalne povrede.

Artur je pre smrti pokušao da kaže članovima porodice da ga "niko ne voli" i da "danas neće biti nahranjen", rečeno je na sudu.

Tastin i Hjuz optuženi su da su dečaka “otrovali” solju i mesecima ga zlostavljali pre nego što su ga ubili "udaranjem njegove glave o tvrdu podlogu", prenosi Dejli mejl.

Ona je, kako prenose mediji, jela hranu kupljenu u jednom restoranu brze hrane dok je dete bilo prinuđeno da spava na podu u hodniku.

Artur je proveo 12. juna u hodniku ukupno 14 sati i 19 minuta dok je Ema jela u dnevnoj sobi samo nekoliko metara od njega.

Snimci CCTV -a iz kuće u kojima se dogodilo zlostavljanje koje je Artur pretrpeo pre smrti, pokazuju kako Tastin nosi kese iz restorana u dnevnu sobu dok je Artur "vrištao" da nije pojeo svoj ručak.

Na sudu je rečeno da je Tastin poslala brojne poruke u kojima je tvrdila da je Artur “vrištao”, odbijao da jede hranu, tražio da ide kod bake i napadao je.

Par je razgovarao i o razdvajanju, a Tastin je jednom prilikom poslala poruku dečku, rekavši mu “da želi njega, ali ne i dečaka”.

Ema je u porukama pre dečakove smrti tvrdila da je u drugom stanju i da Tomas “okreće leđa nerođenom detetu”.

- Ostani sa đavoljim detetom - navodno je poslala dečku.

Suđenje za ubistvo dečaka se nastavlja.

Poroti je takođe omogućen virtuelni obilazak kuće dok je tužilaštvo počelo da pušta video nadzor iz unutrašnjosti imovine nekoliko dana neposredno pre Arturove smrti.

Tomas Hjuz je dobio potpuno starateljstvo nad dečakom nakon što je njegova najka,Olivija optužena za ubistvo svog novog partnera februaru 2019. godine.

Ona ga je, kako prenosi Dejli mejl, izbola 12 puta u pijanom stanju.

Otvarajući slučaj, tužilac Džonas Hankin izjavio je da je Tastinova 'jedini mogući počinilac' koji stoji iza navodnog kobnog napada na Artura 16. juna, jer se u to vreme sama brinula o njemu.

Tvrdio je da Hjuz 'deli krivicu' jer je 'namerno podsticao' ubistvo. Suđenje se nastavlja.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track