UBICA MILIONER ZARAŽEN KORONOM: Robert Durst hospitalizovan nekoliko dana pošto je osuđen na doživotni zatvor
Foto: Myung J. Chun / AFP / Profimedia

u lošem je stanju

UBICA MILIONER ZARAŽEN KORONOM: Robert Durst hospitalizovan nekoliko dana pošto je osuđen na doživotni zatvor

Planeta -

Milioner Robert Durst, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva prijateljice, hospitalizovan je jer se zarazio koronom.

Durst je u četvrtak proglašen krivim za ubistvo prijateljice Suzan Berman 2000. godine. Berman je ubijena jer je sa policijom pričala o nestanku Durstove supruge za koju policija takođe veruje da ju je ubio.

Durst koji ima drugih zdravstvenih problema, sada je na respiratoru, rekao je njegov advokat. "Nikada ga nisam video u tako lošem stanju", rekao je advokad Dik DeGerin Los Anđeles tajmsu.

Ne zna se u kojoj bolnici je 78-godišnji osuđenik.

Tužilaštvo je Dursta nazvalo "narcisoidnim psihopatom" koji je ubio svoju dugogodišnju prijateljicu da ne bi pričala o nestanku njegove supruge Ketlin Mekormak, studentkinje medicine 1982. godine. Policija veruje da je Mekormak mrtva i da ju je ubio Durst ali on nikada nije optužn za to.

Tužilaštvo je tokom suđenja tvrdilo da je Durst ubio troje - ženu, prijateljicu i starijeg komšiju jer je otkrio njegov identitet, dok se Durst krio u Teksasu i pretvarao da je nema žena.

Durst je, inače, potomak jedne od najbogatijih i najmoćnijih njujorških porodica koji se bave nekretninama. Njegova porodica ga se odrekla, a Durst je, inače, uhvaćen jer je nenamerno priznao ubistvo prilikom snimanja dokumentarca o njemu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track