VRLO BLIZU ZLOČINU PROTIV ČOVEČNOSTI Putin: MONSTRUOZNO je što ZAPAD uči decu da mogu da promene pol! Upropastiće im živote
Foto: EPA/MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / KREMLIN

ŠEF KREMLJA OŠTAR

VRLO BLIZU ZLOČINU PROTIV ČOVEČNOSTI Putin: MONSTRUOZNO je što ZAPAD uči decu da mogu da promene pol! Upropastiće im živote

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je "monstruzono" što Zapad uči decu da mogu da promene svoj pol i ocenio i da je učenje dečaka i devojčica da mogu da postanu transrodne osobe "vrlo blizu zločinu protiv čovečnosti".

"Užasno je kada decu na Zapadu uče ideji da dečak može da postane devojčica", rekao je Putin u Sočiju i dodao da su rizici tog učenja upropašćeni životi generacije dece.

Putin je inače redovno na meti napada zbog gušenja LGBT zajednice u Rusiji, zabrane istopolnih brakova i "gej propagande". Istopolni brakovi u Rusiji zabranjeni su početkom godine.

Prema ruskom Ustavu, brak je zajednica muškarca i žene. Takođe, transrodne osobe ne mogu da usvajaju decu.

"Užasno je što decu teraju od malih nogu da veruju da dečak lako može da postane devojčica i obrnuto. Teraju ih da veruju da imaju izbor, dok se roditelji tu ništa ne pitaju. I dete je onda primorano da donese odluku koja može da mu uništi život", rekao je Putin.

Putin se, prenosi Dejli mejl, požalio da niko ne konsultuje dečje psihologe da vidi da li je dete određenih godina uopšte sposobno da donese takvu odluku.

"Da budemo potpuno iskreni, ovo je vrlo blizu zločinu protiv čovečnosti, lepo upakovanom, uz opravdanje da je to napredak", rekao je ruski predsednik u Sočiju, na kongresu Valdaj kluba.

U junu prošle godine, Putin je rekao da su ljudske vlasti "opuštene i bez predrasuda" u interakcijama sa LGBT osobama, ali da odluke o rodnom identitetu mogu da donose samo odrasli, dok maloletnike treba "ostaviti na miru".

Putin je rekao i da on lično nema nikakvih predrasuda prema LGBT zajednici ali da mu spremnost Zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu fluidnost nije u skladu sa tradicionalnim ruskim vrednostima.

Takođe je rekao da je njegova "dužnost" da spreči gej osobe da se venčavaju kako bi "osnažio porodicu" u Rusiji. Isto tako nije bio impresioniran idejom da se umesto reči "majka" i "otac" koriste "roditelj 1" i "roditelj 2".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track